Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΣΠΑΡΤΗ: Ζητούνται μέτρα κατά της εγκληματικότητας των τσιγγάνων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπαρτιατών, ασχολήθηκε -για μια ακόμη φορά-, με το σημαντικό θέμα της αυξανόμενης παραβατικής και εγκληματικής συμπεριφοράς των τσιγγάνων.
Το θέμα ήρθε για συζήτηση και λήψη αποφάσεων μετά από αίτημα των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων που τα χωριά τους πλήττονται όλο και περισσότερο.
Τα μέτρα που έχει λάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, με τις συνεχείς περιπολίες κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, αποδεικνύονται ανεπαρκή. Στο Δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης συζητήθηκε η λήψη συμπληρωματικών μέτρων, για την ενίσχυση του έργου της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως η δημιουργία ομάδων πολιτών που θα κάνουν περιπολίες στα χωριά του Δήμου Σπάρτης.

Από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις τονίσθηκε ότι, πέραν των προληπτικών μέτρων, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα στον δικαστικό και κοινωνικό τομέα, με ταχύτερη εκδίκαση των σχετικών υποθέσεων και αυστηρότερες ποινές ενώ συγχρόνως, κοινωνικοί λειτουργοί θα πρέπει να αναλάβουν την ενημέρωση επί της ανάγκης συμμόρφωσης των τσιγγάνων με τους κανόνες της πολιτείας και της Τοπικής Κοινωνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: