Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Επαναλειτουργεί το Κέντρο Νεοσυλέκτων

Κέντρο Νεοσύλλεκτων Κορίνθου
Το ιστορικό Κέντρο Νεοσύλλεκτων της Κορίνθου επαναλειτουργεί από την Δευτέρα. Ήδη παρουσιάσθηκαν 300 νεοσυλλέκτοι
Αυτή η εξέλιξη σίγουρα αποτελεί ένα θετικό γεγονός. Ο αγώνας του Επιμελητηρίου Κορινθίας και άλλων φορέων «μέτρησε» στην απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Οι καταστηματάρχες της περιοχής γύρω από το στρατόπεδο, αλλά και της Κορίνθου, ζητάνε αυτή η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να μην είναι προσωρινή. Παράλληλα όμως, τοπικοί φορείς δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια τους για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων.

Αυτό που ζητούν είναι να ξεκαθαρίσει τη θέση του το αρμόδιο Υπουργείο, γιατί με λιγότερους
στρατεύσιμους θα υπάρχει η δυνατότητα να μείνουν κάποιοι χώροι που υπό προϋποθέσεις θα μπορούν να παραχωρηθούν προς χρήσης το Δήμο, την Περιφερειακή Ενότητα, την Αστυνομία και την πυροσβεστική που θέλουν να βελτιώσουν τις κτηριακές εγκαταστάσεις τους.
Η Κόρινθος αναμένει με την επόμενη σειρά, τον Ιούλιο, και 800 περίπου νεοσύλεκτους. Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί τονωτική ένεση για την τοπική αγορά. Προσδοκία για ένα κάποιο εισόδημα για τα καταστήματα εστίασης, τα περίπτερα τις καφετέριες, τους οδηγούς ταξί κ.α.
Μακροπρόθεσμα, πολλοί πιστεύουν ότι είναι καλύτερα να αξιοποιηθούν όλοι οι χώροι, να μεταστεγαστούν υπηρεσίες και να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου και αναψυχής που έχει ανάγκη η περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: