Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΠΑΣΟΚ Τρίπολης: «18 Ιούνη, Συνεννόηση & Αναγέννηση»

Οι εκλογές τελείωσαν, ο λαός αποφάσισε. Ήρθε η ώρα να διαχειριστούμε αποτελεσματικά την αβεβαιότητα. Χρειάζεται να βρούμε και να ανακαλύπτουμε συνεχώς τις εναλλακτικές λύσεις σε ένα αναδιαμορφούμενο περιβάλλον.
Είναι αναγκαίο να βρεθεί μια βιώσιμη λύση διακυβέρνησης με προοπτική. Δεν είναι καθόλου αναγκαίο να βρεθεί μια θνησιγενής λύση. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ισχυρές συμμαχίες μέσα κι έξω από τα σύνορα μας. Χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε το φόβο και τις ψευδαισθήσεις.
Για όλα αυτά χρειάζεται να έχουμε γερά χέρια και συνυπευθυνότητα.
Χρειάζεται μια μέγιστη Εθνική, Λαϊκή Ενότητα, χρειάζεται μια μεγάλη Εθνική Συνεννόηση για να μπορέσουμε να διαβούμε το διαμορφούμενο φαράγγι υψηλού κινδύνου.
Λέμε ναι σε μια Κυβέρνηση Προγραμματικής Σύγκλισης, με δεσμεύσεις αναπτυξιακές για τον τόπο και προστασία του πολίτη, του νέου, του άνεργου, του συνταξιούχου.
Το ΠΑΣΟΚ μπροστά στην ευθύνη δεν κρύβεται, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, ακόμα και αν οι δυνάμεις του είναι ελαττωμένες.
Πράγματι το ΠΑΣΟΚ απώλεσε μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης των Ελλήνων. Χρειάζεται λοιπόν, εκτός από το αίσθημα ευθύνης για την καλύτερη δυνατή διακυβέρνηση του τόπου, μια πορεία Αναγέννησης και Ανασύστασης που δεν έρχονται  από μόνες τους, αλλά οφείλουμε να τις προκαλέσουμε εμείς.
Αρνούμενοι το παρελθόν, αρνούμαστε την ύπαρξή μας και αμφισβητούμε την εξέλιξή μας. Αρνούμενοι την αυτοκριτική, αδυνατούμε να βρούμε προσανατολισμό και λύσεις.
Γι’ αυτό λοιπόν παλεύουμε για το νεοδιαμορφούμενο ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας, του μεγάλου υπεύθυνου Κεντροαριστερού πόλου με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό. Η Ελλάδα και οι συμπολίτες μας δε χρειάζονται ηγεσίες εσωτερικής κατανάλωσης, ούτε ηγεσίες μιας χρήσης. Ας το προσπαθήσουμε!
Το μέλλον ανήκει στην Ελλάδα.
Το μέλλον ανήκει στη Δημοκρατία και τις υπεύθυνες Σύγχρονες Προοδευτικές Δυνάμεις.
Με εκτίμηση,
Επιτροπή Ανασυγκρότησης ΠΑΣΟΚ Τρίπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια: