Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Υπάρχει πρόβλημα μνημονίου στα θέματα Εθνικής Παιδείας;

Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Δεν γνωρίζω, αν ο κ. Σαμαράς θυμάται ότι, η διορισμένη επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του, (η προστάτης της κ. Ρεπούση, που κόστισε πολιτικά και εθνικά τόσο πολύ), ενέκρινε ή επέβαλε στον τότε υφυπουργό της κ. Καλό, να καταστήσει υποχρεωτική την διδασκαλία της τουρκικής ως υποχρεωτικής δεύτερης γλώσσας σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος. (Η σχετική εγκύκλιος δεν έχει τροποποιηθεί ούτε έχει αποσυρθεί. Απλώς, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, εφαρμόζεται μόνον στην Θράκη. Φοβούμαι, ότι σε λίγο θα επεκταθεί και στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη).
Με τίτλο "Εξω πάμε καλά! Μέσα όμως...", δημοσίευσα πριν ένα χρόνο, το άρθρο που ακολουθεί, κτυπώντας ένα καμπανάκι. Το αναδημοσιεύω σήμερα, για τρεις λόγους:
1.- Η κατάσταση της εκπαίδευσης των ελληνοπαίδων -παντού στον κόσμο- έχει χειροτερέψει.
2.- Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, ο Σαμαράς να απορροφηθεί από τα οικονομικά θέματα και "να ξεχαστεί".
3.- Τώρα πια είναι κυβέρνηση και άρα μπορεί αυτά που υποσχέθηκε να τα υλοποιήσει.

Διαβάστε το.
"Διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον Δελτίο Τύπου της "Νέας Δημοκρατίας". Σας το παραθέτω και θα καταγράψω το σχόλιό μου αμέσως μετά.
ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"Με εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, καθηγητής κ. Παν. Σκανδαλάκης συναντήθηκε με τον πρέσβυ της Αυστραλίας στην Αθήνα κ. Jeremy R. Newman. Στη συνάντηση παρίστατο και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Άγγελος Υψηλάντης.
Ο κ. Παν. Σκανδαλάκης ανέπτυξε στον Αυστραλό πρέσβυ το συνεχές ενδιαφέρον και τη μέριμνα της "Νέας Δημοκρατίας" για τον Ελληνισμό της Διασποράς και ιδιαίτερα της Αυστραλίας. Ζήτησε από τον Αυστραλό πρέσβυ να μεταφέρει στην κυβέρνηση της χώρας του, το ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Προέδρου της κ. Αντώνη Σαμαρά, να αποτελέσει -ενόψει των επικείμενων αλλαγών- η Ελληνική γλώσσα μια από τις γλώσσες επιλογής στα Αυστραλιανά σχολεία -Γυμνάσια και Λύκεια- δεδομένου, μάλιστα, του μεγάλου αριθμού των Αυστραλών υπηκόων Ελληνικής καταγωγής. Το γεγονός αυτό, θα ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Ο  Αυστραλός πρέσβυς ευχαρίστησε τον κ. Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για τους Έλληνες Ομογενείς που ζουν στην Αυστραλία και υποσχέθηκε ότι θα μεταβιβάσει στις αρμόδιες Αρχές της χώρας του το αίτημα που του αναπτύχθηκε. Στον Αυστραλό πρέσβυ επιδόθηκε σχετική επιστολή".

ΤΟ (τότε) ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ
Είμαι βέβαιος ότι ο Αντώνης Σαμαράς το πίστευε αυτό που έκανε και ότι δεν το έκανε για λόγους πολιτικού ανοίγματος προς τους πατριώτες ψηφοφόρους της Ν.Δ. ή του ΛΑ.Ο.Σ.
Ομως, αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν ο σημερινός αρχηγός της "Νέας Δημοκρατίας" είναι γνώστης της εκπαιδευτικής πολιτικής του σημερινού υπουργείου, (όχι Εθνικής) Παιδείας, η πολιτική ηγεσία του οποίου (Άννα Διαμαντοπούλου) εκτελεί κατά γράμμα τις κατευθύνσεις του κ. Παπανδρέου (διάβαζε Σώρος). Αν τον έχουν ενημερώσει ότι μεγάλες ομάδες ελλήνων πολιτών, στην Θράκη, οδηγούνται σε αφελληνισμό, υποχρεούμενοι να μαθαίνουν δια της βίας (ελλείψη επιλογής) μόνον την τουρκική γλώσσα. Να βλέπουν κυρίως τουρκικά κανάλια και να υπόκεινται σε κάθε είδους εκβιασμό από πράκτορες του τουρκικού προξενείου στην Θράκη, αλλά και σε κάθε είδους βιασμό από τους ντόπιους βολευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.
Δεν γνωρίζω, επίσης, αν ο κ. Σαμαράς θυμάται ότι, η διορισμένη επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του, (η προστάτης της κ. Ρεπούση, που κόστισε πολιτικά και εθνικά τόσο πολύ), ενέκρινε ή επέβαλε στον τότε υφυπουργό της κ. Καλό, να καταστήσει υποχρεωτική την διδασκαλία της τουρκικής ως υποχρεωτικής δεύτερης γλώσσας σε όλα τα σχολία της Ελλάδος. (Η σχετική εγκύκλιος δεν έχει τροποποιηθεί ούτε έχει αποσυρθεί. Απλώς, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, εφαρμόζεται μόνον στην Θράκη (φοβούμαι, ότι σε λίγο θα επεκταθεί και στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη).
Θα ένοιωθα λοιπόν πιο ήσυχος αν κάποιο στέλεχτης Ν.Δ., του γνωστοποιούσε τα θέματα αυτά, προκειμένου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιθυμεί να επαναφέρει τις Πατριωτικές αξίες στο προσκήνιο της πολιτικής, να πράξει τα δέοντα.
Άλλως πως, θα μου δοθεί (και θα σας δοθεί) το δικαίωμα να λέμε ότι η επιστολή ήταν για το θεαθείναι και ότι, η "Νέα Δημοκρατία" παραμένει δέσμια μιας επιβληθείσης πολιτικής που οδηγεί στην απο -εθνοποίηση των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: