Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Εκθεση έργων μαθητών από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Άργους

Το Σάββατο 23 Ιουνίου το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Άργους, πραγματοποιεί την ετήσια έκθεση έργων των μαθητών του, στην αίθουσα ΙΩ στους Στρατώνες του Καποδίστρια στο Άργος.
«Μια ακόμα δημιουργική χρονιά έφτασε στο τέλος της», λέει η Γεωργία Χρυσού, δασκάλα στο Κ.Ε.Α., «και θα θέλαμε πριν απολαύσουμε τις χάρες του καλοκαιριού και των διακοπών να παρουσιάσουμε τα έργα των μαθητών μας. Είναι έργα που δημιουργήθηκαν μέσα από μια ευχάριστη διαδικασία μάθησης και εισαγωγής στα μυστικά της Τέχνης. Όλοι οι μαθητές μας, από τους πιο μικρούς των πέντε ετών μέχρι τους πιο μεγάλους εργάστηκαν με ενθουσιασμό και απόλαυσαν τη χαρά της δημιουργίας εικαστικών έργων».
«Σε καιρούς κρίσης η Τέχνη παραμένει μια σταθερή αξία», λέει ο Ρήγας Ρηγόπουλος δάσκαλος στο Κ.Ε.Α.
 «Ο Πολιτισμός είναι ένα εργαλείο για να βγούμε πιο σύντομα από την κρίση, αλλά και να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή του λαού μας. Στη σχολή μας ο ανταγωνισμός αντικαθίσταται από τον συναγωνισμό, ο εγωτισμός από την ομαδικότητα και η επιθετικότητα από την αλληλεγγύη. Στόχος μας είναι η απόκτηση δεξιοτήτων και η γνώση της δημιουργίας έργων Τέχνης. Τα έργα των μαθητών μας μπορεί να είναι είτε ατομικές είτε συλλογικές δημιουργίες, όλα όμως έχουν βγει μέσα από ένα πνεύμα ομαδικότητας".Τα εγκαίνια είναι το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 7,30 το βράδυ  και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: