Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Μετά από 18 μήνες, καθάρισε το λιμάνι από το "ΤΟΜΚΟ"

Ανδριανός και Μαρίνος.
Πρωτεργάτες στον αγώνα απομάκρυνσης
Χρειάσθηκαν 18 ολόκληροι μήνες και δεκάδες παρεμβάσεις, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (Αυγουστόπουλος), του Λιμενικού Σώματος (Μαρίνος) του Δήμου Ναυπλιέων (Κωστούρος), των Επαγγελματιών της πόλης (Μακρής, Παϊβανάς) και των βουλευτών της Αργολίδας (Ανδριανός, Μανιάτης), για να απομακρυνθεί το κατασχεμένο τσιγαράδικο "ΤΟΜΚΟ", από "την μόστρα" του λιμανιού της τουριστικής ναυαρχίδας της Πελοποννήσου.

Αν και το θέμα απασχόλησε την Βουλή των Ελλήνων με δύο ερωτήσεις του Γιάννη Ανδριανού και παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν παρασχεθεί στον τότε υφυπουργό Γιάννη Μανιάτη,ο οποίος είχε προβεί και σε σχετικές εξαγγελίες απομάκρυνση του καραβιού, το ΤΟΜΚΟ παρέμενε αμετακίνητο στο λιμάνι δυσφημώντας το Ναύπλιον.

Τελικώς, όπως είχε αναγγείλει ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός, στην πρόσφατη Ημερίδα για το Λιμάνι του Ναυπλίου που είχε οργανώσει η ΟΕΒΕΑ, το πλοίο ρυμουλκήθηκε σήμερα το πρωί με προορισμό την Ελευσίνα.
Ρυμουλκό οδηγεί το ΤΟΜΚΟ εκτός λιμένος

Το πλοίο ΤΟΜΚΟ είχε πιαστεί από τις λιμενικές αρχές τον Φεβρουάριο του 2011, στα στενά της Υδρας, να μεταφέρει 4.171 κιβώτια λαθραία τσιγάρα, και από τότε βρίσκονταν στο λιμάνι του Ναυπλίου όπου μεταφέρθηκε από λάθος του προηγούμενου Λιμενάρχη, αντί να το πάνε στον Πειραιά όπου έπρεπε.
Στις αρχές Ιουλίου, οι τελωνιακές αρχές κατέστρεψαν τα 4.500.000 λαθραία πακέττα τσιγάρων, καίοντάς τα στον ΧΥΤΑ της Καραθώνας.
Το πλοίο ΤΟΜΚΟ, είχε κατασχεθεί από το ελληνικό δημόσιο και πωλήθηκε (μετά από δύο άγονους πλειστηριασμούς) σε εταιρεία, μέτοχος της οποίας είναι και ο γνωστός τραγουδιστής Σάκης Μπουλάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: