Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Κέρδισαν τις δίκες και την επαναπρόσληψη

Γαβρήλος, Μπαρού και εργαζόμενες. Με συνοδεία
αστυνομικού οργάνου επιδόθηκε η αντολή επαναπρόσληψης
Μετά από τελεσίδικη δικαστική απόφαση, η διάδοχος ιδιοκτησία του Super Market ΑΤΛΑΝΤΙΚ, υποχρεώθηκε στην επαναπρόσληψη τριών υπαλλήλων που είχε αρνηθεί να προσλάβει μετά την επαναλειτουργία του με την ονομασία WELLCOME.

Η νέα ιδιοκτησία θεωρήθηκε ως διαδοχή της προηγουμένης και έπρεπε να επαναπροσλάβει το σύνολο των εργαζομένων. Πλην όμως, αρνείτο να επαναπροσλάβει τρεις εξ αυτών που "συμπτωματικα", είχαν συνδικαλιστική ιδιότητα. Μεταξύ αυτών και την Πρόεδρο του αντίστοιχου Σωματείου.
Η νέα ιδιοκτησία προσέφυγε κατά των αποφάσεων των δικαστηρίων, πλην όμως οι προσφυγές της απερρίφθησαν. Συνέχισε να καθυστερεί και να δυστροπεί, υποχρεώνοντας τον δικηγόρο των εργαζομένων, γνωστό εργατολόγο του Ναυπλίου Γιώργο Γαβρήλο, να ζητήσει την συνδρομή της πολιτείας για την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων.

Την όλη προσπάθεια συνέδραμε το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, το οποίο δια του Προέδρου του, Ραφαήλ Μπαρού, παρέστη στην σχετική διαδικασία.
Κατόπιν τούτου, η νέα ιδιοκτησία, συμπεριέλαβε στην κατάσταση των εργαζομένων τις τρεις επαναπροσληφθείσες, τις ανακοίνωσε στην Επιθεώρηση Εργασίας και από σήμερα, εργάζονται κανονικά.
Οι επαναπροσληφθείσες αναμένουν και την εκδίκαση της αγωγής αποζημιώσεων για το διάστημα που δεν είχαν προσληφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: