Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ: Συνάδελφοι και χωριανοί έκλαψαν και τίμησαν τα παλληκάρια

Δεν είναι μικρή απώλεια για ένα χωριό, να χάνονται άδικα δύο παλληκάρια του. Ούτε είναι χωρίς αντίκτυπο, για την ΕΛΑΣ, να σκοτώνονται εν ώρα υπηρεσίας δύο ένστολοι. Γι’ αυτό και ο θρήνος στο χωριό και η θλίψη των ένστολων της ΕΛΑΣ, εκφράσθηκε με βουβό κλάμα, σκυθρωπά πρόσωπα και παρουσία, για ένα τελευταίο αντίο, εκατοντάδων συγχωριανών, συναδέλφων, γνωστών και εκπροσώπων του Δήμου, της Περιφέρειας και της Αστυνομίας.

Με 7 μηχανές, οι συνάδελφοί τους της Ομάδας ΔΙΑΣ, συνόδευσαν τον 31χρονο Νίκο Πιττερό και τον 27χρονο Θανάση Τριμπόνια, μέχρι τον Άγιο Δημήτριο (Μετόχι) Επιδαύρου και στην συνέχεια μέχρι το νεκροταφείο του χωριού.
Η μπάντα της Αστυνομίας, που είχε έρθει από την Αθήνα, και το τιμητικό άγημα που έστειλε με πυροβολισμούς το σπαρακτικό αντίο στον ουρανό, ήταν μια πρώτη απόδοση τιμής στους συναδέλφους που έπεσαν εν υπηρεσία.
Τραγικές αλλά αξιοπρεπείς οι παρουσίες των οικογενειών και της «ορφανεμένης» αραβωνιαστικιάς του Νίκου Πιττερού, που θα στολιζόταν νυφούλα σε δύο μήνες. 
Εδώ τους συνάντησε ο θάνατος
Η κηδεία των αδικοχαμένων της Ομάδας ΔΙΑΣ, έγινε στην κεντρική εκκλησία του χωριού (Άγιος Νικόλαος). Στην εξόδιο ακολουθία, που έγινε με συμμετοχή του Επισκόπου Επιδαύρου κ.κ. Καλλινίκου, συνέβαλαν 4 ακόμη ιερείς της περιοχής. Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Επιδαύρου, ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Σωτηρόπουλος και Σιδέρης, αντιπροσώπευσαν τις αρχές του τόπου.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ μίλησε με λόγια καρδιάς για τα χαμένα παλληκάρια.
Η πιο σημαντική παρουσία όμως, ήταν αυτή, των κατοίκων, των συναδέλφων και των φίλων που στάθηκαν όρθιοι και ακίνητοι κάτω από τις «αλύπητα καυτές» ακτίνες του ηλίου, μέχρι η τελευταία φούχτα χώμα να σκεπάσει τα φέρετρα που έκρυβαν τα δύο νεανικά, τσακισμένα κορμιά.
Για τον θάνατο των ένστολων της Ομάδας ΔΙΑΣ, έκανε δηλώσεις ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. 

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑΤα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των δύο ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.
"Διερμηνεύοντας, πιστεύω, τα συναισθήματα όλων μας θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο Ειδικών Φρουρών της Ομάδας «ΔΙΑΣ», Ν. Π. και Α.Τ. οι οποίοι τραυματίστηκαν, σήμερα, θανάσιμα σε τροχαίο ατύχημα", τόνισε ο κ. Δένδιας και συμπλήρωσε:
"Επίσης, τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια της Αστυνομίας για την απώλεια των δύο επίλεκτων ανδρών, που έδιναν καθημερινά τον αγώνα για την ασφάλεια των πολιτών". 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ
"Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον απροσδόκητο χαμό δυο ακόμα συναδέλφων  ειδικών φρουρών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ επέστρεφαν  στην έδρα της υπηρεσίας τους,  λίγο πριν ολοκληρώσουν τη βάρδιά τους.
Δυστυχώς, οι απώλειες και οι τραυματισμοί συναδέλφων σε τροχαία ατυχήματα προσλαμβάνουν μεγάλες διαστάσεις.
Γι’ αυτό και είναι επιβεβλημένη η άμεση  επανεξέταση του τρόπου λειτουργίας της δίκυκλης αστυνόμευσης και της εκπαίδευσης των συναδέλφων που προτάσσουν τα στήθη τους  σε επικίνδυνους κακοποιούς καθημερινά, μη έχοντας εξασφαλίσει την αυτονόητη ασφάλεια όσο κινούνται με τα υπηρεσιακά δίκυκλα.
Αναμένουμε από την Ηγεσία να επιδείξει άμεσα τα απαραίτητα αντανακλαστικά και να διατάξει τη διενέργεια ειδικής έρευνας για όλα τα τροχαία ατυχήματα αλλά και τις αιματηρές συμπλοκές των ομάδων ΔΙ.ΑΣ., δεδομένου ότι η περίοδος λειτουργίας αυτής της Υπηρεσίας είναι ικανή για τη διεξαγωγή ασφαλέστερων συμπερασμάτων όσον αφορά την αποτελεσματικότητά της και τις πιθανές βελτιωτικές παρεμβάσεις που πρέπει να υιοθετηθούν με γνώμονα τη θωράκιση του ανθρώπινου δυναμικού και την αξιόπιστη παροχή υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο, με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών, και βεβαίως με σεβασμό στο δικαίωμα του αστυνομικού  για την προστασία της ζωής του και της σωματικής του ακεραιότητας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: