Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Ασφαλές Λιμάνι για υποδοχή μεγάλων κρουαζιερόπλοιων

Η νέα στρατηγική ενεργοποίησης των δημοτών και των φορέων τους, που προωθεί ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, φαίνεται να αποδίδει τα πρώτα αποτελέσματα.
Την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν δύο σημαντικές συναντήσεις, στις οποίες, η Δημοτική Αρχή και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων συζήτησαν για δύο από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την πόλη.
- Η προοπτική του λιμανιού και
-  Το πρόβλημα διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων

Η συνάντηση για το Λιμάνι (Ημερίδα την αποκάλεσαν οι οργανωτές) προκλήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων της πόλης και είχε την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής.
Συμμετείχαν, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, η Λιμενική Αρχή, ο Δήμος, οι επιχειρηματίες εστίασης, καταλυμάτων και τουριστικών ειδών καθώς και πολλοί ενεργοί πολίτες.
Χαρακτηριστικό της συνάντησης ήταν η κοινή άποψη για αναβάθμιση του λιμανιού εις τρόπον ώστε να καταστεί εργαλείο ανάπτυξης της μείζονος περιοχής, είτε με αύξηση των κρουαζιεροπλοίων είτε με ανάπτυξη της εμπορικής κίνησης είτε τέλος με την κατασκευή μαρίνας για υποδοχή και ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δια του Προέδρου του, κ. Αυγουστόπουλου
, ενημέρωσε για την προώθηση των θεμάτων ασφαλείας του λιμένος, την προώθηση της κατασκευής της μαρίνας και την προοπτική εκβάθυνσης στα 8,5 μέτρα προκειμένου να γίνει εφικτό το δέσιμο στην προβλήτα και η άμεση αποβίβαση των τουριστών χωρίς χρήση λάντζας.
Ο λιμενάρχης, κ. Μαρίνος, αναφέρθηκε στις δυνατότητες που θα δωθούν στην πόλη, αν επιλυθούν τα προβλήματα ασφαλείας και εκβάθυνσης.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, κ. Δαμούλος, τόνισε ότι οι επιχειρηματίες της Αργολίδας επιθυμούν την σύμμετρη ανάπτυξη και του Τουριστικού και του Εμπορικού τομέα.
Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, κ. Χειβιδόπουλος και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Πουλάς, επανέλαβαν την δέσμευση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη της ένταξης του έργου εκβάθυνσης στο ΕΣΠΑ, υπό την προϋπόθεση να υπάρξει έτοιμη μελέτη προ του τέλους του 2012.
Ο Δήμαρχος, κ. Κωστούρος, επικρότησε τον γενικό σχεδιασμό, όμως, έθεσε «εξ απαλών ονύχων» τον προβληματισμό, κατά πόσον το Ναύπλιον «αντέχει» ή πρέπει να επιδιώξει την (τρόπον τινά) μετατροπή του σε Κατάκωλο ή αν θα πρέπει να υπάρξει προβληματισμός για μια πιο ταιριαστή προς την πόλη προσέγγιση.
Την συζήτηση, στην οποία έλαβαν μέρος οι βουλευτές κ.κ. Ανδριανός (ΝΔ) και Κοδέλλας (ΣΥΡΙΖΑ), διηύθυνε ο Πρόεδρος της οργανώτριας Ομοσπονδίας Ο.Ε.Β.Ε.Α, κ. Μακρής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: