Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Το ενεργειακό πλεονέκτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Στο όραμά του για ανάδειξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε Ενεργειακό διαμετακομιστικό κόμβος Ευρώπης και Ασίας, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης τονίζοντας: 
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί με το σχεδιασμό της, όχι μόνο να κατακτήσει την ενεργειακή της αυτονομία, αλλά και να καταστεί ενεργειακός διαμετακομιστικός κόμβος Ευρώπης και Ασίας παρέχοντας ταυτόχρονα ενεργειακή αυτάρκεια στο σύνολο της χώρας».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, παρόντος του Αντιπροέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής (ΡΑΕ) Ενέργειας κ. Δημήτριου Ραχιώτη, εξήγγειλε την Ίδρυση του Μεσογειακού Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης Νέων Τεχνολογιών στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Απόστολος Παπαφωτίου, κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και κ. Ανδρέας Πουλάς και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Πουλοκέφαλος, αποφασίστηκε η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη ΡΑΕ με σκοπό τη συντονισμένα στρατηγική ανάπτυξη των πολιτικών για την ενέργεια στην Πελοπόννησο.
Ο Περιφερειάρχης συζήτησε με τον κ. Ραχιώτη εκτενώς το ζήτημα της αναβάθμισης του δικτύου μεταφοράς της ενέργειας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθοριστική κίνηση για την υλοποίηση του ενεργειακού σχεδιασμού της και για να την καταστήσει ανταγωνιστική στη διεθνή αγορά της ενέργειας.
Αναφορικά με το Μεσογειακό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης Νέων Τεχνολογιών ΑΠΕ ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι είναι έτοιμη η ιδρυτική διακήρυξή του και ότι θα ακολουθήσει παράλληλη πορεία με το πρώτο Πλωτό Αιολικό Πάρκο, το οποίο θα λειτουργήσει πιλοτικά σε διεθνές επίπεδο και θα εκμεταλλεύεται και την κυματική ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: