Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Έγινε 6/θέσιο το Δημοτικό Σχολείο Ανυφίου

Την περσινή σχολική χρονιά, τα δημοτικά σχολεία τεσσάρων χωριών της Δημοτικής Ενότητας Μιδέας (Παναριτίου, Πουλακίδας, Ανυφίου και Μάνεση) συγχωνεύθηκαν σε ένα 4/θέσιο σχολείο στο Ανυφί.
Καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, εκπαιδευτικοί και γονείς καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν και να δημιουργήσουμε ένα σχολείο φιλικό στους μικρούς του μαθητές. Ευτυχώς για εμάς, υπήρχαν πάντα δίπλα μας φορείς και άνθρωποι που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά μας, όπως ο Δήμος Ναυπλιέων, το Κέντρο Τέχνης «Φουγάρο», το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αργολίδας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η Τροχαία Ναυπλίου, κ.ά.
Και να, που το Υπουργείο Παιδείας αξιολόγησε θετικά τη μέχρι τώρα πορεία του σχολείου και τη δυναμική της εξέλιξής του σε μαθητικό δυναμικό και αναβάθμισε το σχολείο σε 6/θέσιο, με Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τον περασμένο Ιούνιο!

Μάλιστα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η πρόεδρος του Συλλόγου μας με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Αργολίδας κύριο Γαβρήλο, τη διαβεβαίωσε πως θα ακολουθήσει την εντολή της υπουργικής απόφασης. Έτσι, όταν οι πόρτες του σχολείου μας ανοίξουν τον Σεπτέμβρη, έξι δάσκαλοι θα περιμένουν τα παιδιά μας στο πρωινό ωράριο, ενώ ο δάσκαλος του ολοήμερου τμήματος θα φροντίζει για τα παιδιά των εργαζόμενων γονέων.
Η χαρά όλων εμάς που στηρίξαμε ενεργά το σχολείο στα πρώτα του βήματα είναι μεγάλη! Τα παιδιά μας, που μέχρι πριν από δύο χρόνια διδάσκονταν σε μονοθέσια και διθέσια σχολεία, θα έχουν τώρα την ευκαιρία να τους παρέχεται η ποιότητα της εκπαίδευσης που δικαιούνται και αξίζουν!
Από το Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Ανυφίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: