Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Σαμαράς έδωσε λύση στο πρόβλημα εκβάθυνσης του λιμένος Ναυπλίου

Το θέμα της εκβάθυνσης του λιμανιού, ως "εργαλείο ανάπτυξης" του Ναυπλίου και της ενδοχώρας της Αργολίδας (Μυκήνες, Επίδαυρος, Μιδέα, Λέρνα), είχε αναδειχθεί ως κορυφαίο αίτημα από τις παραγωγικές ομάδες τον Δήμο και το ΕΒΕΑ, με σειρά ενεργειών και εκδηλώσεων.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο είχαν στα χέρια τους έτοιμη μελέτη καθώς και δέσμευση Τατούλη ότι "αν όλα εξελιχθούν σωστά και ο φάκελος συμπληρωθεί πριν από το τέλος του 2012, θα εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ, εξασφαλίζοντας έτσι την χρηματοδότηση".

Όμως, η εκβάθυνση του λιμανιού, προκειμένου να είναι δυνατή η προσέγγιση μεγαλυτέρων κρουαζιερόπλοιων, "είχε κολήσει" σε αντιρρήσεις της Αρχαιολογικής υπηρεσίας (Ενάλιες αρχαιότητες) και όλα έδειχναν ότι θα ήταν μία ακόμη χαμένη υπόθεση. Την ώρα που το παιχνίδι φαινόταν χαμένο, ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε την λύση.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Τον Αύγουστο που πέρασε, και ανώ έκανε σύντομες διακοπές στο Ναύπλιον, δέχθηκε το αίτημα του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Αυγουστόπουλου και του Λιμενάρχη κ. Μαρίνη για μία σύντομη συνάντηση με σκοπό να του παρουσιάσουν την υπόθεση του Λιμανιού. Τους άκουσε προσεκτικά, έδειξε να γνωρίζει το πρόβλημα (συμπτωματικά εκείνη την ημέρα είχαν αγκυροβολήσει έξω από το λιμάνι δύο κρουαζιερόπλοια με 4.000 επιβάτες) και υποσχέθηκε να συμβάλλει στην επίλυσή του. Ζήτησε δε από τους συνομιλητές του να συναντηθούν με τον αρμόδιο υπουργό, τον οποίο και θα έχει ενημερώσει, παρόντων, του βουλευτού κ. Ανδριανού και του Δημάρχου κ. Κωστούρου.
Η συνάντηση αυτή έγινε χθες, Τετάρτη, στο γραφείο του Αν. Υπουργού Πολιτισμού κ. Τζαβάρα, παρούσης και της Γεν. Γραμματέως του υπουργείου, κας Μενδόνη.
Ο Υπουργός και η Γενική Γραμματέας μετά τη σχετική ενημέρωση δεσμεύτηκαν, ότι από την στιγμή που θα πάρουν στα χέρια τους την σχετική μελέτη και αφού διευθετηθούν οι σχετικές εκκρεμότητες από την πλευρά του Λιμενικού Ταμείου που αναφέρονται σε σχετικά έγγραφα των υπηρεσιών του Υπουργείου, μέσα σε 15 μέρες θα έρθει το θέμα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προκειμένου να λάβει την απαιτούμενη έγκριση για την εκκίνηση των υπολοίπων διαδικασιών του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: