Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Βράβευση σχολείων που «Αγαπούν και Προβάλλουν τον Τόπο τους»

Την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου ώρα 11.00 π.μ, θα τελεστούν από τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Παπαθεοδώρου, τα εγκαίνια του Νηπιαγωγείου Μερκοβουνίου - παράρτημα του 8ου Ν/γείου Τρίπολης – το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως πράσινο Νηπιαγωγείο.
Στη συνέχεια και ώρα 12.30 μ.μ. η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, διοργανώνουν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που  διακρίθηκαν στην πανελλαδική μαθητική καμπάνια με τίτλο: «Αγαπώ και Προβάλλω τον Τόπο μου», η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας.
Στόχος της καμπάνιας αυτής ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία, τον πολιτισμό και τις ομορφιές του τόπου τους και στη συνέχεια να τον προβάλλουν με κάθε τρόπο, ώστε να αποτελέσει προορισμό για εκδρομές μαθητών από όλη την Ελλάδα.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η συμμετοχή στην καμπάνια ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Εκατό, περίπου, σχολεία ετοίμασαν μικρά βίντεο και φωτογραφίες προβάλλοντας τον τόπο τους, «ντύνοντάς» τα με μουσικές, τραγούδια και δικές τους συνθέσεις, δημιουργώντας  έτσι ένα πρωτότυπο υλικό τουριστικής προβολής. Όλα τα βίντεο έχουν αναρτηθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου, (http://vod.sch.gr) που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό, αλλά και στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Δ/νσης ΠΕ & ΔΕ Εκπαίδευσης Πελοποννήσου (http: //pelop.pde.sch.gr).
Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, τα βίντεο των σχολείων της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Πελοποννήσου στάλθηκαν στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, όπου αξιολογήθηκαν και διακρίθηκαν 22 από αυτά. Το πρώτο βραβείο θα απονεμηθεί, για την Α/βάθμια Εκπ/ση στο Δημοτικό Σχολείο Μελιγούς Αρκαδίας, για τη Β/θμια Εκπ/ση στο ΓΕΛ Νεάπολης Λακωνίας. Τα σχολεία, που θα λάβουν τιμητική διάκριση, ανά Περιφερειακή Ενότητα, είναι:
Α) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
Α/θμια Εκπαίδευση:
* Δημοτικό Σχολείο Κιβερίου
* Δημοτικό Σχολείο Ανυφίου
Β/θμια Εκπαίδευση  
• 1ο ΕΠΑΛ Κρανιδίου
• 2ο Λύκειο Ναυπλίου
* Λύκειο Κρανιδίου
Β) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Α/θμια Εκπαίδευση:
* Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σχολείο Μελιγούς
* Δημοτικό Σχολείο Λεωνιδίου
Β/θμια Εκπαίδευση:
* 2ο Λύκειο Τρίπολης
* ΕΠΑΛ Άστρους
Γ) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Α/θμια Εκπαίδευση:
* 1ο Δημοτικό Σχολείο Νεμέας
* 2ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου
Β/θμια Εκπαίδευση:
* 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου
Δ) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Β/θμια Εκπαίδευση:
* Λύκειο Νεάπολης
* Γυμνάσιο βλαχιώτη
* Εσπερινό Λύκειο Σπάρτης
* Λύκειο Μολάων
Ε) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Α/θμια Εκπαίδευση:
* Δημοτικό Σχολείο Θουρίας
* 22ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
* 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
Β/θμια Εκπαίδευση:
* Γυμνάσιο Λογγάς
* Γυμνάσιο Πεταλιδίου
* Μουσικό Σχολείο Καλαμάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: