Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Οι Λάκωνες στηρίζουν τις ανώτατες σχολές τους

Πραγματοποιήθηκε στις 10 π.μ. στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχου Λακωνίας, κ. Αδαμαντίας Τζανετέα, σύσκεψη για την πορεία και το μέλλον των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης  και η κα Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Αργειτάκος , ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ηλίας Στρατηγάκος  και ο επιβλέπων  μηχανικός  του ΤΕΙ Γεώργιος Αναστόπουλος. Ο κ. Γρηγοράκος δεν παρέστη λόγω υποχρεώσεων του στη Βουλή.

Ανταλλάχθηκαν απόψεις και αποφασίστηκε η άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών με απευθείας παραστάσεις  στην πολιτική ηγεσία του τόπου προκειμένου να εκτεθούν οι λόγοι στήριξης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λακωνία.

Κοινό συμπέρασμα της σύσκεψης ήταν ότι η καλή λειτουργία και η βιωσιμότητα τους αποδεικνύεται εμπράκτως  από το αναμφισβήτητο υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχεται από τις σχολές της Σπάρτης  που τις καθιστά πόλο έλξης για τους μελλοντικούς σπουδαστές και βάσιμο λόγο συνεχούς αύξησης του  ποσοστού  φοίτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: