Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί διακηρύσσουν

Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 25η Οκτωβρίου 2012 μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μνημονιακά μέτρα και διακηρύσσοντας την απόφασή τους να αντισταθούν στην περιθωριοποίησή τους και στην χρησιμοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας ως μηχανισμό καταστολής των αγώνων των άλλων εργαζομένων.
Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε, επισημαίνουν ότι οδηγούνται σε οριακή επιβίωση και τονίζουν πως "οι ορέξεις της τρόϊκας δεν ικανοποιούνται παρά μόνο με την ολοκληρωτική  αρπαγή των μισθών μας και την  βαλκανοποίηση των συνθηκών εργασίας μας".
Αναφέρονται σε "πρακτικές που διασπείρουν τον φόβο" και για "προσχεδιασμένη εξαθλίωση που υπερετεί το πλάνο: οι φτωχοί – φτωχότεροι και οι πλούσιοι – πλουσιότεροι".
    
Οι ένστολοι έχουν περιέλθει σε δεινή θέση σε προσωπικό και υπηρεσιακό επίπεδο. Από το 2009 οι ετήσιες αποδοχές τους μειώθηκαν από 28,74% έως το 45,42%, ανάλογα με τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας. Στις μειώσεις αυτές θα πρέπει να προστεθούν, το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων, του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας, των μισθολογικών προαγωγών, καθώς και την μείωση του «αφορολόγητου» στα 5.000 €, την εισφορά αλληλεγγύης, τα χαράτσια και το κύμα ακρίβειας που έχει ισοπεδώσει το βιοτικό επίπεδο όλων των Ελλήνων.
Μέσω του ψηφίσματος, δηλώνουν προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα τους, δεν θα μείνουν απλοί θεατές, ούτε θα γίνουν εξιλαστήρια θύματα των σωτήρων της τρόϊκας και καταλήγουν "Οι Αστυνομικοί οι Πυροσβέστες και οι Λιμενικοί δεν είναι δούλοι". 
Απευθυνόμενοι στα Πολιτικά Κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση τα καλούν να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και τους θυμίζουν ότι "η πλειοψηφία αμείβεται με ισχνούς μισθούς, χωρίς να αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα της εργασίας, με Βασικό Μισθό τα 683 €, με ακατάστατα ωράρια και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, χωρίς ουσιαστική αποζημίωση για τη νυχτερινή εργασία κλπ".
"Στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας, δεν ζητούμε καμιά προνομιακή μεταχείριση", λένε οι ένστολοι αλλά προβάλουμε τη δίκαιη απαίτηση για μια στοιχειώδη αξιοπρεπή διαβίωση αλλά και μια επαγγελματική πορεία που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας. Απαξιωμένοι και περιθωριοποιημένοι Αστυνομικοί – Πυροσβέστες και Λιμενικοί είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν  το «θηρίο» της εγκληματικότητας, την ανομία και την ανασφάλεια. Ένστολοι στα όρια της επιβίωσης είναι αδύνατον να πολεμήσουν τους ισχυρούς του εγκλήματος. Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να μας θέλει στην πρώτη γραμμή του πυρός, δίνοντας και τη ζωή μας ακόμα υπέρ του καθήκοντος και από την άλλη να μας επιφυλάσσει μια τέτοια αρνητική μεταχείριση. Η αποδιοργάνωση των ενστόλων προκαλεί την οργάνωση της αυτοδικίας και της μαύρης αντίδρασης".
    

Δεν υπάρχουν σχόλια: