Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Τι διεκδικούν οι Μηχανικοί από την κυβέρνηση

Η ανατροπή που έχει γίνει στην ζωή των Μηχανικών, με τον εκμηδενισμό των εργασιών σε ιδιωτικά και δημόσια έργα, την εξωφρενική αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών και την φορολογική τους εξόντωση,  "ήρθε και έδεσε" με την τελευταία απόφαση ένταξης του κλάδου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των Μηχανικών στον ΕΟΠΥΥ.
Το σύνολο των κλάδων, μέσω της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος -Τμήμα Πελοποννήσου, έδωσε στην δημοσιότητα τις διεκδικήσεις του, για τις οποίες και ήδη κλιμακώνει τον αγώνα του.
Τι διεκδικούν οι Μηχανικοί από την κυβέρνηση
* Τη μείωση των πάγιων ασφαλιστικών εισφορών.
* Την ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους.
* Την άμεση ενεργοποίηση του Κλάδου Ειδικών - Προνοιακών Παροχών και την κάλυψη της ανεργίας την οποία ήδη επιδοτούμε.
* Την αποτροπή ένταξης του κλάδου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των Μηχανικών στον ΕΟΠΥΥ και την παραμονή στο ΕΤΑΑ.
* Την αυτοδιαχείριση του ΕΤΑΑ, των Κλάδων του, των αποθεματικών του, την ανατροπή του Ν.2469/1997 που υποχρεώνει τα ασφαλιστικά Ταμεία να καταθέτουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.
* Την αναπλήρωση των περίπου 2 δις ευρώ που απώλεσε το Ταμείο από την αναδιάρθρωση των Ομολόγων και τις παράνομες αλχημείες που συνεχίζει η Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και την καταβολή της οφειλής του Κράτους, από την τριμερή χρηματοδότηση του Ν.2084/1992, προς το Ταμείο μας, ύψους πλέον των 600 εκ. ευρώ.
* Την ακύρωση των ανάλγητων διατάξεων κατάργησης του εργασιακού πλαισίου και της οριζόντιας άδικης και συνεχούς φορολόγησης.
* Τη μη κατάργηση του αφορολόγητου και τη ματαίωση του άδικου ενιαίου φορολογικού ποσοστού 35% για όλα τα εισοδήματα από το πρώτο ευρώ.
* Την ύπαρξη ενός ιεραρχημένου αναπτυξιακού σχεδίου για την άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και την αύξηση του ΠΔΕ με επαρκείς Δημόσιες Υπηρεσίες.
* Το σταμάτημα της απαξίωσης των μηχανικών και των επιστημόνων με τις συνεχείς μειώσεις μισθών και τα άδικα και οριζόντια χαράτσια.
* Την ανατροπή της επιχειρούμενης πολιτικής διάλυσης των

Δεν υπάρχουν σχόλια: