Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Υπόθεση ΚΕΜΧ: Ο ΑΓΕΣ είπε ψέμματα και ο ΥΠΕΘΑ κρύβεται

Δεκάδες αιρετοί, εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές και διοικήσεις φορέων, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, μεταβαίνουν την Τρίτη το πρωί στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, σε μία προσπάθεια συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, η οποία τους κρύβεται περισσότερο από ένα μήνα. Στόχος της επιδιωκόμενης συνάντησης η ανατροπή της απόφασης που ανακοινώθηκε και που προβλέπει:
- Κλείσιμο του στρατοπέδου στην Αργολίδα.
- Μετατροπή σε χώρο κράτησης λαθρομεταναστών, του στρατοπέδου στην Κορινθία.
- Διατήρηση του στρατοπέδου στην Λακωνία.
- Αναβάθμιση του στρατοπέδου στην Αρκαδία και
- Άνοιγμα και λειτουργία του στρατοπέδου στην Μεσσηνία.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, ο οποίος ηγείται της προσπάθειας συνέχισης της λειτουργίας του ΚΕΜΧ, τονίζει την άμεση ωφέλεια των πέριξ Δήμων (Άργους Μυκηνών, Επιδαύρου, Ερμιονίδας) και καλεί αιρετούς και φορείς στην κοινή προσπάθεια ανατροπής της "πολιτικά διαβλητής" απόφασης διακοπής της λειτουργίας του στρατοπέδου.
Την ίδια στιγμή, ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος "εξ απαλών ονύχων" θέτει θέμα παραχώρησης του χώρου και των εγκαταστάσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με την αόριστη αιτιολογία της αξιοποίησής τους.

Κωστούρος: Ενεργητική αντίσταση κι όχι παθητική αντίδραση
Ενεργητική αντίσταση κι όχι παθητική αντίδραση είναι η πρόταση του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να κλείσει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Ναυπλίου.
«Αποτελεί πρόκληση και πολιτικό σκάνδαλο για την τοπική κοινωνία η απόφαση να κλείσει το ΚΕΜΧ Ναυπλίου και να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στην Καλαμάτα, να διατηρηθεί το στρατόπεδο της Σπάρτης και να αναβαθμιστεί αυτό της Τρίπολης. Θα θέλαμε πραγματικά να μάθουμε ποια οικονομοτεχνική μελέτη θεωρεί οικονομικότερη την λειτουργία των παραπάνω κέντρων, απ' ότι στο Ναύπλιο το οποίο απέχει μόλις 1 ώρα απ' την Αθήνα και βρίσκεται σε κομβικότερο σημείο, απ' ότι η Μεσσηνιακή Πρωτεύουσα και η Σπάρτη, εξυπηρετώντας καλλίτερα τους νεοσυλλέκτους και την μετακίνηση των συγγενών των", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κωστούρος.
Το ΚΕΜΧ είναι μέρος της ιστορικής μνήμης της πόλης
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, με τις δηλώσεις του, φωτίζει μία ακόμη πλευρά του ζητήματος, και θέτει όλους τους αιρετούς εκπροσώπους (πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς, παραγωγικούς και πολιτιστικούς) ενώπιον των ευθυνών τους, οργανώνοντας την μετάβαση των κορυφαίων της Αργολίδας στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων.
"Για τους Ναυπλιείς το ΚΕΜΧ δεν αποτελεί μόνο σημείο οικονομικής αναφοράς, αλλά κυρίως μέρος της ιστορικής μνήμης της πόλης, μαζί με τα κάστρα της", τονίζει ο Δημήτρης Κωστούρος και καλεί "όλους τους δημοτικούς συμβούλους, περιφερειακούς συμβούλους, τους βουλευτές του Νομού, εκπροσώπους φορέων να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μεταβούμε όλοι μαζί στο υπουργείο την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 στις 8.30 το πρωί και να μείνουμε μέχρι να «πετύχουμε» την επιδιωκόμενη συνάντηση με τον υπουργό, που ο ίδιος προσχηματικά την αποφεύγει. Το ΚΕΜΧ ανήκει στην Ιστορία της πόλης και δεν θα επιτρέψουμε στις μικροκομματικές πολιτικές να την αλλοιώσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: