Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ: Φεύγει το «Σιμπίλλα» μέσα στο Γενάρη

Γιώργος Αντωνάτος
Το κατασχεμένο πλοίο «Σιμπίλλα» μετά από την μακροχρόνια εγκατάλειψη του μέσα στον πανέμορφο όρμο του Πορτοχελίου, φαίνεται πως  με την έλευση του 2013, θα αποτελεί παρελθόν. Το  μισοβουλιαγμένο πλωτό σκουπίδι, υπό σημαία νησιών Μάρσαλ, δημιουργούσε με την παραμονή του αρνητικά σχόλια, καθώς αλλοίωνε την αισθητική εικόνα του συγκεκριμένου δημοφιλούς τουριστικού προορισμού.

Η Ενημέρωση Πελοποννήσου επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας που έχει αναλάβει την επιχείρηση της απομάκρυνσης του επίμαχου πλοίου από την περιοχή  κ. Γιώργο Αντωνάτο, ο ποίος μας είπε: «Εντός του προσεχούς Γενάρη, η εταιρία μας, με την καθοδήγηση του άκρως ειδικευμένου τεχνικού προσωπικού που διαθέτει, θα απομακρύνει δωρεάν και με ασφάλεια, τηρώντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, το πλοίο «Σιμπίλλα» από το Πόρτο Χέλι. Είμαστε από τις μεγαλύτερες εταιρίες ανέλκυσης ναυαγίων στον Κόσμο. Το σκάφος στην συνέχεια θα διαλυθεί…»

Ο λιμενάρχης Πορτοχελίου Υποπλοίαρχος  κ. Γιάννης Κωστόπουλος μας δήλωσε αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα:
  «Το  «Σιμπίλλα» με την παρατεταμένη παρουσία του στον όρμο του Χελιού, δημιουργούσε σε όλους μας πονοκέφαλο. Θέλω να ελπίζω πως πράγματι η ανάδοχος εταιρία ανέλκυσης του, θα το απομακρύνει το συντομότερο δυνατόν, ώστε να αποκατασταθεί η «αισθητική τάξη» αν θέλετε, της θαλάσσιας περιοχής.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: