Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Γυρίζουν πίσω στα θρανία αναζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, λειτουργεί στο Κρανίδι εδώ και επτά χρόνια. Eχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν,  άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας, που διαθέτουν απολυτήριο Δημοτικού, αλλά για κάποιους λόγους δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την βαθμίδα της υποχρεωτική εκπαίδευσης, Έτσι λοιπόν, όλοι οι ενδιαφερόμενοι, έχουν ουσιαστικά, μια δεύτερη ευκαιρία, μέσα από δυο κύκλους σπουδών (Α κύκλος: η πρώτη χρονιά και Β΄ κύκλος: η δεύτερη χρονιά) να παρακολουθήσουν σε ταχύρυθμα μαθήματα, ένα μεγάλο μέρος της μαθησιακής του ύλης, και να αποκτήσουν εκ των υστέρων, το απολυτήριο του Γυμνασίου.
Η πρώτη περίοδος μάθησης, άρχισε ήδη τον Ιανουάριο, και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο τοπικό Γυμνάσιο, κατά τις απογευματινές ώρες (από 5:00 μμ έως 9:00 μμ). Το Σ.Δ.Ε. (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας) στο Κρανίδι, λειτουργεί ως παράρτημα του Σ.Δ.Ε. ΝΑΥΠΛΙΟ, και στελεχώνεται από καθηγητές πολλαπλών ειδικοτήτων.
Απευθυνθήκαμε στον πρόεδρο του Δ.Σ. του Δήμου Ερμιονίδας  κ. Αναστάσιο Λάμπρου ο οποίος με την ιδιότητα του καθηγητή -εκπαιδευτή του Σ.Δ.Ε.,  μας δήλωσε τα εξής:

«Θεωρώ ότι είναι ένας πρωτοποριακός θεσμός που δίνει τη δυνατότητα απόκτησης απολυτηρίου Γυμνασίου σε όσους δεν μπόρεσαν να το αποκτήσουν τη στιγμή που έπρεπε. Έτσι τους δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία μέσα από την οποία μπορούν να έχουν νέες προοπτικές στην επαγγελματική τους ζωή, αφού θα έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική τους εκπαίδευση, θα έχουν δηλαδή το απολυτήριο Γυμνάσιου, ένα σημαντικό εφόδιο για την πορεία της  ζωής τους. 
Ο Δήμος Κρανιδίου από το 2006 και τώρα ως Δήμος Ερμιονίδας στηρίζει το θεσμό και συνεργάζεται με τον Διευθυντή του Σ.Δ.Ε. ΝΑΥΠΛΙΟΥ κ. Γεώργιο Κόνδ, για την καλύτερη δυνατή οργάνωση και λειτουργία του Σ.Δ.Ε. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ. Αξίζει να επισημάνω ότι το πρόγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας των Σ.Δ.Ε. (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας) από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο) και από το Ελληνικό Κράτος.
Μέσα λοιπόν από την εφημερίδα σας, θα ήθελα να  παροτρύνω, όλους όσους θέλουν να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία, να τολμήσουν να γραφτούν στο Σ.Δ.Ε και να ολοκληρώσουν με επιτυχία την υποχρεωτική τους εκπαίδευση έχοντας ως αποτέλεσμα την κατάκτηση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων που θεμελιώνονται από το απολυτήριο του Γυμνασίου.
Στη ζωή μας πρέπει να τολμάμε και να αξιοποιούμε όλες τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται»
Για όσους ενδιαφέρονται, το Τηλέφωνο επικοινωνίας για εγγραφή είναι: 6978087686).       

Δεν υπάρχουν σχόλια: