Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

«Πρόσω ολοταχώς» για Μαρίνα στο Πόρτο Χέλι

Καθυστέρησε εδώ πολλές δεκαετίες, με ανυπολόγιστο κόστος για το Πόρτο Χέλι,  αλλά επιτέλους εγκρίθηκε. Ο λόγος γίνεται, για την Μελέτη των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που ανοίγει πλέον τον  δρόμο, για την κατασκευή της πολυπόθητης Μαρίνας.  Πράγματι, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου, έδωσε τον περασμένο Δεκέμβριο, το «πράσινο φώς» για την δημιουργία τουριστικού καταφυγίου, δυναμικότητας 149 σκαφών αναψυχής ,και χερσαίων χώρων, που θα διαμορφωθούν, μέσω της προώθησης του παραλιακού μετώπου κατά 35μ. επί των βορειοδυτικών ακτών  του  όρμου Πορτοχελίου.
Το συνολικό μήκος της συγκεκριμένης κατασκευής σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, θα αγγίζει τα 280μ,και θα καλύπτει θαλάσσια επιφάνεια συνολικού εμβαδόν 49.830τμ,  ενώ το χέρσο τμήμα του θα ανέρχεται στα 8.530τμ.

Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Ερμιονίδας κ. Άρης Δημαράκης  δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου» για την αναγκαιότητα  αυτού του αναπτυξιακού έργου που πρόκειται να υλοποιηθεί στο Πόρτο Χέλι:


«Το  σχέδιο της επικείμενης δημιουργίας μικρής μαρίνας τουριστικών σκαφών στο Πόρτο Χέλι,  θεωρείται ύψιστης σπουδαιότητας. Το πρώτο βήμα που αφορούσε την έγκριση από την Περιφέρεια της ΜΠΕ έγινε. Όλα τα τουριστικά αναπτυξιακά έργα  είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για μια περιοχή όπως είναι αυτή του Πορτοχελίου και κατ΄επέκτασιν της Ερμιονίδας. Το συγκεκριμένο τουριστικό καταφύγιο σκαφών αναψυχής, πιστεύω πως θα αποτελέσει μόνο την αρχή, προς μια θετική κατεύθυνση ,διότι αφενός θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και αφετέρου η λειτουργία του έργου θα αποφέρει έσοδα στο ίδιο το Πόρτο Χέλι.»


 

 

    

Δεν υπάρχουν σχόλια: