Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ερμιόνη: Συναινετική κίνηση για την σωτηρία της Βιβλιοθήκης

Η ίδρυση του Συλλόγου Φίλων Βιβλιοθήκης  είναι πλέον γεγονός, ενώ διαφαίνεται, πως σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αποκτήσει και νομική υπόσταση. Και για να γίνουμε πιο σαφείς, την σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος , ουσιαστικά για την δημιουργία μιας «ασπίδας» προστασίας , αλλά και των προϋποθέσεων που θα οδηγήσουν στην περαιτέρω αναβάθμιση των λειτουργιών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης, αποδέχτηκαν συνολικά 27 άτομα από την ευρύτερη περιοχή, μεταξύ των οποίων αρκετά « ηχηρά ονόματα» και δημόσια πρόσωπα, όπως ο Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας κ. Σταύρος Κούστας, Ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Παππάς, και ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΠΟΕΡ, κ. Θάνος Δημαράκης.

Βασικό μέλημα της προαναφερόμενης πολυμελούς ιδρυτικής ομάδας, αφού τύχει της τυπικής έγκρισης, για την ίδρυση της, από το Πρωτοδικείο Ναυπλίου και συγκροτηθεί σε σώμα, θα είναι ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης  Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος»  και η δημιουργία νέων τμημάτων.

 Σύμφωνα με πληροφορίες,  αναμένεται να καταβληθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ,προκειμένου να μην υπάρχουν στο εγγύς μέλλον, οι σημερινές ελλείψεις προσωπικού, που δυσχεραίνουν την καθημερινή λειτουργία, της επίμαχης  Δημοτικής Βιβλιοθήκης, δεδομένου ότι, δεν διαθέτει μόνιμη βιβλιοθηκονόμο….

Δεν υπάρχουν σχόλια: