Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Εκδήλωση του 1ου Συστήματος Προσκόπων Άργους

Σήμερα, Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 10.30 στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου Αργολίδας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από το 1ο Σύστημα Προσκόπων  Άργους για τον εορτασμό της «Ημέρας Σκέψεως».
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν 3 έρευνες από τον κλάδο της κοινότητας των ανιχνευτών με θέματα:
1. Θανατική καταδίκη,
2. Οι πυραμίδες,
3. Αειφανείς αστέρες.
Τα θέματα θα προλογίσουν οι κ.κ. Καλαμίδας Γεώργιος τέως Πρόεδρος του Άρειου Πάγου, Πιέρος Χρήστος αρχαιολόγος και Οικονόμου Γεωργιος φυσικομαθηματικός -ερασιτέχνης αστρονόμος.


22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΗΜΕΡΑ ΣΚΕΨΕΩΣ
Η 22η Φεβρουαρίου αποτελεί για τους απανταχού Προσκόπους της Υφηλίου μια μέρα που καθιερώθηκε να είναι το επιστέγασμα των δεσμών φιλίας, της αγάπης , του Εθελοντισμού που τους ενώνουν κάτω από τη σκέπη της Ειρήνης και της Προσκοπικής Ιδεολογίας που καίει σαν άσβεστη φλόγα στη δάδα της ζωής.
Η ΗΜΕΡΑ ΣΚΕΨΕΩΣ όπως ονομάστηκε προς τιμή των γενεθλίων του δημιουργού της Κίνησης Baden Powell έρχεται στη μυαλό όλων των Προσκόπων σαν ημέρα αφιερωμένη στο όραμα της παγκόσμιας Ειρήνης, την ημέρα αυτή εκατομμύρια Πρόσκοποι που έδωσαν την ίδια Υπόσχεση στηριζόμενοι στον ίδιο Νόμο προσπαθούν για έναν πιο ανθρώπινο, πιο ειλικρινή, γεμάτο αγάπη καλύτερο κόσμο. Το προσκοπικό δέντρο έχει ανθίσει και καρπίσει σε κάθε γωνιά της Γης και η ευωδία και η γεύση των καρπών του έχουν τη γεύση της αγάπης της καλοσύνης, του πολιτισμού, του εθελοντισμού, του ομαδικού πνεύματος και της αδελφοσύνης.
Εκατομμύρια Προσκόπων οραματίζονται έναν καλύτερο κόσμο. Ακόμα και όσοι πέρασαν από τη Κίνηση γιατί είναι γνωστό ‘’ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ, ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ’’.
ΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ! Δώσαμε την ίδια Υπόσχεση, τηρώντας τον ίδιο Νόμο με τις ίδιες Αξίες και Ιδανικά να φωλιάζουν στις καρδιές μας. Ας σκορπίσουμε φιλία, δημιουργία, αγάπη και κατανόηση και ας μοιραστούμε τη χαρά…γιατί είμαστε Πρόσκοποι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: