Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Πουλάνε όσο όσο οικόπεδα και σπίτια Προσπαθώντας να αποπληρώσουν χρέη και χαράτσια

Έρευνα: Κώστας Πρώιμος

«Ο έλληνας πολίτης θα γίνει από αφεντικό υπάλληλος και από ιδιοκτήτης του σπιτιού του ενοικιαστής», μας δηλώνει η φοροτεχνικός κα. Αναστασία Βελλίνη, μέλος του Δ.Σ. του Σύλλογου φοροτεχνικών και λογιστών Ναυπλίας –Ερμιονίδας. Η ίδια κάνει λόγο «για συνεχόμενη φορολογική αφαίμαξη των πολιτών» και αποκαλύπτει πως «ήδη, το 40-50% των εμπορικών καταστημάτων είναι άδεια».
Ο γνωστός έμπορος, στο Ναύπλιον, κ. Ανέστης Ματζούνης, ιδιοκτήτης επαγγελματικού ακινήτου που θεωρείται κόσμημα για την περιοχή, αναφερόμενος στο αντικείμενο της έρευνας που διεξάγει η «Ενημέρωση Πελοποννήσου» δηλώνει: «Νιώθω πλέον μετανιωμένος ως έμπορος» και εκφράζει την  πεποίθηση πως «θέλουν όλους εμάς τους μικρομεσαίους να μας εξαφανίσουν από την αγορά». Πεποίθηση που θεμελιώνει με πλήθος στοιχείων, καταλήγοντας στην διαπίστωση «Η αγορά στο Ναύπλιο έχει καταρρεύσει».
Κορωνίδα της έρευνας η εικόνα που προκύπτει από τις αποκαλυπτικές δηλώσεις του γνωστού Μεσίτη ακινήτων κ. Τάσου Ηλιάδη: «Δημιουργείται μια κατάσταση εκτός φαντασίας», μας λέει και προσθέτει: «Αυτοί που εφαρμόζουν όλα αυτά τα μέτρα με τα οποία πλήττονται σφόδρα οι ιδιοκτήτες ακινήτων σίγουρα αποβλέπουν σε κάτι….».
Η κατάσταση οικονομικής ανέχειας στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αργολίδα (και όχι μόνον) περιγράφεται με μία και μόνη φράση του. «Εντοπίζονται το τελευταίο διάστημα άνθρωποι, που

εκλιπαρούν να αποποιηθούν όσο -όσο το ακίνητο τους, στην ύστατη τους προσπάθεια να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και υποχρεώσεις, που μπορεί να έχουν προς τρίτους».
Διαβάστε αύριο στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου» τι δήλωσαν τρεις γνωστοί επιχειρηματίες της Αργολίδας, που γνωρίζουν άριστα τα προβλήματα των ιδιοκτητών ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: