Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Κ.Υ. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ: Έφηβοι και Γονείς θα προσπαθήσουν να λύσουν τις διαφορές τους

Το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, την προσεχή Τετάρτη, (18:00),  θα πραγματοποιήσει στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ  Κρανιδίου,  ενημερωτική ομιλία,  με θέμα τα προβλήματα που εντοπίζονται στην επικοινωνία μεταξύ γονέων και εφήβων.
Την εκδήλωση, στην οποία αναμένεται να παραβρεθούν πολλοί γονείς ,έφηβοι και εκπαιδευτικοί από την περιοχή, θα διευθύνει ως κεντρική ομιλήτρια, η Ψυχολόγος κ. Βασιλική Τουτουντζή, η οποία δήλωσε στην  «Ενημέρωση Πελοποννήσου» τα εξής: « Το θέμα της συμπεριφοράς των έφηβων απασχολεί πάρα πολλούς γονείς. Τα παιδιά κατά την διάρκεια της γίνονται πιο επιθετικά, κλείνονται σε πολλές περιπτώσεις στον εαυτό τους, μιλούν ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο κλπ. Από την άλλη πλευρά, οι γονείς βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα δίλημμα. Γιατί ναι μεν, δεν θέλουν τα παιδιά τους, να δέχονται την πίεση και τον αυστηρό έλεγχο, που ενδεχομένως οι ίδιοι να βίωσαν από τους δικούς τους γονείς, αλλά δεν επιθυμούν, τα πράγματα να φτάνουν στα άλλα άκρα και να ποδοπατιούνται οι ίδιοι σήμερα, από τα παιδιά τους. Εμείς ως ειδικοί,
ψάχνουμε να βρούμε την μέση λύση, ώστε να πετύχουμε την καλύτερη επικοινωνία γονέων και εφήβων».  

Στην εκδήλωση θα συνδράμουν με τις τοποθετήσεις τους, οι ιατροί του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου Δημήτρης  Χαρίτος και Σπύρος Νικολάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: