Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Παπαφωτίου και Μαντά στο «EUROPE DIRECT»

Παπαφωτίου, Μαντά και Αντωνακόπουλος
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος  Ε. Παπαφωτίου, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου  παρευρέθηκε στην έναρξη της 3ήμερης Ενημερωτικής Συνάντησης των στελεχών και των φορέων υποδοχής του νέου Δικτύου των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «EUROPE DIRECT», το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 20/2/2013 έως 22/3/2013 στην Αθήνα. Στην   3ήμερη Ενημερωτική Συνάντηση παρευρίσκεται η κα. Άννα Μαντά -Τσούρνου υπεύθυνη του προγράμματος, εκ μέρους της περιφέρειας Πελοποννήσου.   
Στην συνάντηση συμμετείχαν 15 Κέντρα Ευρωπαϊκής πληροφόρησης, μεταξύ των οποίων και του Ναυπλίου.
Ο κ. Παπαφωτίου ανέπτυξε τις θέσεις της περιφέρειας Πελοποννήσου για τις δράσεις αυτές. Προς τούτο συνεργάζεται τόσο με το δήμο Ναυπλιέων όσο και με το πολιτιστικό οργανισμό «οι Δρόμοι της Ελιάς».    
Τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης
καλούνται καθημερινά να είναι κοντά στους Έλληνες πολίτες και να απαντούν άμεσα σε ερωτήματα σχετικά με την ΕΕ και τις πολιτικές της. Τα Κέντρα είναι η ''πρώτη πόρτα'' που μπορεί να ''χτυπήσει'' κάθε πολίτης προκειμένου να βρει πληροφορίες για την ΕΕ. Τα στελέχη τους παρέχουν πληροφόρηση για τα δικαιώματα των πολιτών, τις προτεραιότητες της Ένωσης, τη νομοθεσία και τις πολιτικές της, τα προγράμματα και ευκαιρίες χρηματοδότησης, ενώ δια μέσου ενημερωτικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν σε τοπικό επίπεδο, ενισχύουν τον διάλογο για τα ευρωπαϊκά θέματα μεταξύ των πολιτών. Στην Ελλάδα  λειτουργούν ήδη και θα λειτουργήσουν 19 Κέντρα για την περίοδο 2013-2017, καλύπτοντας έτσι σχεδόν το σύνολο των ηπειρωτικών και νησιωτικών περιοχών στην ελληνική επικράτεια. Στην Ευρώπη λειτουργούν 500 τέτοιου είδους κέντρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: