Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Harvard: «Ο Αρχαίος Έλληνας Ήρωας»

Το Harvard έχει εγκαινιάσει στο διαδίκτυο μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική υπηρεσία, το  HarvardX,  το οποίο διατίθεται δωρεάν.
Αξιοποιώντας τη μοναδική αυτή πλατφόρμα Μαζικών Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων (“Massive Open Online Courses”), το Harvard προσφέρει για πρώτη φορά ένα μάθημα ανθρωπιστικών σπουδών: πρόκειται για τις θρυλικές παραδόσεις του μαθήματος «Ο Αρχαίος Έλληνας Ήρωας» (“The Ancient Greek Hero”), το οποίο διδάσκεται συνεχώς από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, περισσότερο από κάθε άλλο μάθημα στο πανεπιστήμιο (περιλαμβάνεται στον επίσημο κατάλογο του Harvard ανάμεσα στα πιο δημοφιλή μαθήματα).
«Ο Αρχαίος Έλληνας Ήρωας» (“The Ancient Greek Hero”) διδάσκεται από τον Gregory Nagy, καθηγητή Κλασσικών Σπουδών και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Harvard και Διευθυντή του Center for Hellenic Studies στην Ουάσιγκτον. Από την άνοιξη του 2013 (13 Μαρτίου) το μάθημα θα προσφέρεται δωρεάν μέσω του HarvardX , συνοδευόμενο παράλληλα με τη διαδικτυακή έκδοση του νέου βιβλίου του καθηγητή Nagy, “The Ancient Greek Hero in Twenty-Four Hours”.
Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής σας στο HarvardX μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο Ancient Greek Hero course. Το υλικό του μαθήματος θα είναι διαθέσιμο (δωρεάν) στις 13 Μαρτίου, ενώ οι συζητήσεις σε φόρουμ θα ξεκινήσουν νωρίτερα.
Χιλιάδες ενδιαφερόμενοι από όλο τον κόσμο έχουν ήδη εγγραφεί έως σήμερα.
* Ακολουθήστε το μάθημα «Ο Αρχαίος Έλληνας Ήρωας» στο Facebook: The Ancient Greek Hero
* Ακολουθήστε το μάθημα «Ο Αρχαίος Έλληνας Ήρωας» στο Google+: The Ancient Greek Hero

Δεν υπάρχουν σχόλια: