Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Έκλεισε η Πολεοδομία στην Ερμιονίδα

Η κα Αικατερίνη Δημαράκη
Με δημοτικό υπάλληλο, παραδόθηκε σήμερα το πρωί, στην προϊσταμένη Πολεοδομίας του Δήμου Ερμιονίδας κα Αικατερίνη Δημαράκη, η πράξη με την οποία τίθεται σε διαθεσιμότητα (από 5-3-2013), υπογεγραμμένη από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας.

Λόγω της διαθεσιμότητας αυτής και της από καιρού χρήσης της άδειας εγκυμοσύνης της μοναδικής υπαλλήλου της υπηρεσίας, από αύριο 6 Μαρτίου, η Πολεοδομία του Δήμου Ερμιονίδας παύει να παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες, στους επενδυτές και στους μηχανικούς της περιοχής. Αν μάλιστα αναλογισθεί κανείς ότι, δεν θα μπορούν να καταφύγουν στις πολεοδομίες Ναυπλίου ή Άργους (λόγω αναρμοδιότητας) κατανοούμε το χάος που θα δημιουργηθεί. Προθεσμίες θα χαθούν. Η χειμάζουσα οικοδομική δραστηριότητα θα διακοπεί πλήρως. Οι επενδύσεις που ετοιμάζονται σε τουριστικές υποδομές ή ενεργειακές εγκαταστάσεις, παγώνουν και βεβαίως τα λουκέτα και η ανεργία προβάλλουν απειλητικά.
Η κα Αικατερίνη Δημαράκη, ερωτηθείσα από την «Ενημέρωση Πελοποννήσου», μας δήλωσε τα εξής:

«Η θέση σε αργία είναι δυνητική αφού αποφάσισαν να θέσουν σε εφαρμογή το άρθρο 104 του νεοψηφισθέντος νόμου. Ήταν λοιπόν, στη διακριτική ευχέρεια του Δημάρχου να μην κλείσει, στην ουσία, μία υπηρεσία που βασιζόταν σε μία υπάλληλο. Αν ο Δήμαρχος έχει ενδοιασμούς ή φοβάται, είναι άλλο».
Παράγων της Δημοτικής Αρχής που ρωτήθηκε για το πώς σκέπτονται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, απάντησε πως «θα επιδιωχθεί η απόσπαση μηχανικού από τον Δήμο Ναυπλιέων ή την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: