Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ενδιαφέρον Σαμαρά για Πελοπόννησο. Συναντήθηκε με τον Πέτρο Τατούλη στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη.
Η συνάντηση έγινε χθες Δευτέρα και είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση του Πρωθυπουργού για την πορεία του συνόλου των έργων που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, «οι οδικοί άξονες, οι λιμενικές υποδομές, το σιδηροδρομικό δίκτυο και οι αερομεταφορές, ήταν τα κύρια θέματα της ενημέρωσης».
Τις προσεχείς ημέρες θα γίνει συνάντηση, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών, προκειμένου να επιλυθεί μια σειρά προβλημάτων και να προωθηθούν τα προγραμματισμένα έργα..
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφορικά με τη δημιουργία του Ινστιτούτου Έρευνας και Καινοτομίας, την πολιτική διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, την πολιτική τουριστικής ανάπτυξης και τις επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, με ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων.
Συζητήθηκαν επίσης, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας «ζητήματα οικονομίας, όπως η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, και η αξιοποίηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου καινοτομικών χρηματοδοτικών εργαλείων».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: