Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Φεύγει και το αρχείο της πρώην ΔΟΥ Κρανιδίου…

Ανάργυρος Λεμπέσης.
Όπως πάντα, τα λέει "τσεκουράτα.
Το αρχείο της πρώην ΔΟΥ Κρανιδίου,  που φυλάσσεται μέχρι σήμερα στο κτίριο που επί σειρά ετών στεγαζόταν η επίμαχη οικονομική υπηρεσία, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, αναμένεται να απομακρυνθεί σύντομα και να «φιλοξενηθεί» στο Ναύπλιο σε δημόσιο ακίνητο που θα παραχωρηθεί στην ΔΟΥ της πόλης. Δεδομένου ότι, προηγήθηκε η απομάκρυνση της ίδια της  εφορίας από την Ερμιονίδα και η ενσωμάτωση της στην αντίστοιχη ΔΟΥ του Ναυπλίου, οι αντιδράσεις των φορολογουμένων δημοτών, αλλά και ιδιοκτητών χιλίων πεντακοσίων περίπου επιχειρήσεων, που εδρεύουν στην γεωγραφική ενότητα της περιοχής, είναι πολλές και τεκμηριωμένες,
Καταγράφονται σφαιρικά στις τοποθετήσεις, που έκαναν στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου», για αυτό το μείζονος σημασίας θέμα, 3 κορυφαίοι Αυτοδιοικητικοί (νυν και πρώην) και ο Αντιπροέδρος της Ένωσης λογιστών Ναυπλίας -Ερμιονίδας.
Δημήτρης Καμιζής:
«ο υφυπουργός «άλλα» μας είχε υποσχεθεί
στο γραφείο του πριν από τρείς μήνες.
Εκτελούν αποφάσεις της Τρόϊκα»
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Δημήτρης Καμιζής  μας δήλωσε τα εξής: «Συναντηθήκαμε στο γραφείο του Yφυπουργού των  Οικονομικών κ. Γεωργίου Μαυραγάνη πριν από τρείς μήνες υπό την παρουσία των βουλευτών της Π.Ε Αργολίδας, κ. Ανδριανού, κ. Μανιάτη και  κ. ΚοδέλαΠαρά τις  υποσχέσεις του  κ. Υφυπουργού που λάβαμε,  για αναβάθμιση του ΓΕΦ μέσω της εγκατάστασης ενός συστήματος  taxis,  τίποτα δεν υλοποιήθηκε... Αυτές είναι αποφάσεις «Τροϊκανές.» Το Γραφείο Εξυπηρέτησης φορολογουμένων,  αυτή την στιγμή στο  Κρανίδι,  λειτουργεί σαν ταχυδρομείο…  Δεν εξυπηρετεί σε τίποτα…»

Δημ. Σφυρής:
«Δεν λειτουργεί το Διοικ. κέντρο του Δήμου.
Δεν έχουμε ενημέρωση και αρκούμαστε
ως Δημοτική Αρχή, στον χαρτοπόλεμο…»
Επισκεφτήκαμε στο γραφείο του,  τον πρώην Δήμαρχο του τέως Δήμου Κρανιδίου και αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρη Σφυρή, ο οποίος μας είπε: «Επί της ουσίας, από την στιγμή που φεύγει  και το αρχείο της πρώην ΔΟΥ,  σημαίνει πως πλέον ο φορολογούμενος πολίτης δεν  θα εξυπηρετείται… Είχαμε κάνει κάποια βήματα, επισκεφτήκαμε και τον αρμόδιο υφυπουργό στην Αθήνα, αλλά δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, από την Δημοτική Αρχή… Και δυστυχώς δεν υπάρχει και καμία ενημέρωση,  από τους εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή από τους λογιστές και τους επαγγελματικούς συλλόγους. Δεν υπάρχει συντονισμός… Δεν λειτουργεί πλέον,  το διοικητικό κέντρο του Δήμου Ερμιονίδας, συνεπώς πως θα πρωτοστατεί σε όλα όσα συμβαίνουν; Έφυγε η Εφορία, θα φύγει και το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τον Ιούλιο και τι θα μείνει; Ένας Δήμος  στα χαρτιά; «Μεθαύριο» θα έχουμε θέμα με το Κέντρο Υγείας…  Ο Δήμος πάνω απ΄ όλα,  οφείλει να εξυπηρετεί τους Δημότες… Πως ανεχόμαστε ως Δημοτική Αρχή,  χωρίς αντίδραση να αρκούμαστε σε ένα επίπεδο «χαρτοπολέμου»;  Να εκδίδουμε ψηφίσματα τα οποία δεν προχωράνε»;

Ανάργυρος Λεμπέσης:
«Αφήσανε την ΔΟΥ Κρανιδίου και έφυγε! 
Η Ερμιονίδα μετατράπηκε  «Αυτοδιοικητικά»
σε ένα τίποτα!»
 Συναντήσαμε και τον πρώην Δήμαρχο του τέως Δήμου Ερμιόνης, κ. Ανάργυρο Λεμπέση, ο οποίος χαρακτηριστικά δήλωσε, στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου»: «… Έπρεπε να είχαμε παρέμβει,  πριν τον Φεβρουάριο του 2012, στην αρμόδια επιτροπή που αποφάσιζε για την τύχη των ΔΟΥ, ώστε να παραμείνει και η δική μας… Όπως έκανε και  ο Πόρος. Καταφέρανε να πάρουν αναστολή και σήμερα η εφορία του νησιού υπάρχει και λειτουργεί μια χαρά! «Αναστολή στην Αναστολή» και θα παραμένει η ΔΟΥ στον Πόρο… Εδώ την άφησαν και έφυγε… Δεν αρκεί  για μια  Δημοτική Αρχή,  η νομιμοφάνεια! Να βγαίνει ο κ. Καμιζής στα κανάλια και να μας μιλά για τις «οφσόρ»…. Μάλιστα,  έκαναν και εγκαίνια σε αυτό το μόρφωμα το ΚΕΦΥ! Τι εξυπηρετεί αυτό; Καταθέτεις ένα χαρτί, και μετά από είκοσι ημέρες,  έρχεται η απάντηση από το Ναύπλιο… Επροχθές «που έπρεπε για την ΕΜΥ να πληρώσω δεκαοκτώ ευρώ …πήγα στο Ναύπλιο κ. Πρώιμε! Πήγα στο Ναύπλιο! Απλώς άφησαν τις εξελίξεις και μετατράπηκε η Ερμιονίδα  «αυτοδιοκητικά»  σε ένα τίποτα!  Δήθεν  βγήκανε τις ημέρες που έκλεινε η εφορία,  στις πλατείες και «φωνάζανε», όταν  όμως ήταν πια, πολύ αργά για… δάκρυα»!

Ως αναπόφευκτο  γεγονός, έχουν εκλάβει οι φοροτεχνικοί της Ερμιονίδας την απομάκρυνση του αρχείου από το Κρανίδι, όπως δηλώνουν δια στόματος του Αντιπροέδρου της Ένωσης λογιστών Ναυπλίας -Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Μούγιου: «Η απομάκρυνση του αρχείου της πρώην ΔΟΥ Κρανιδίου, είναι δεδομένη… Θα δημιουργήσει μεγάλα πρακτικής φύσεως προβλήματα, σε όλους τους φορολογουμένους πολίτες,  της περιοχής μας…»

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτούς τους ξεπερασμένους τι μας τους θυμίζετε; Βοηθείστε να βγουν μπροστά νέοι άνθρωποι...

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΗΤΑΝ Η ΛΕΖΑΝΤΑ Ο ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΣΕΚΟΥΡΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

λεμπε γερά!

Ανώνυμος είπε...

O LEMPE GIA STOYS STAVLOUS KALOS HTAN THN EPAIZE MEXRI TA GERAMATA TOU, MONO POU ENOXLOUSE TA ZOA TA KAKOMOIRA!!!!!