Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Λάμπρου: Ζωντανό το Όραμα του έργου της αποχέτευσης στο Δήμο Ερμιονίδας

Τάσος Λάμπρου
Την Παρασκευή 10/5/2013 γνωστοποιήθηκε στον Δήμο  μας  και συγκεκριμένα στην Δημοτική επιχείρηση ύδρευσης Ερμιονίδας, η ένταξη της πράξης ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου Κρανιδίου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» ΕΠΠΕΡΑΑ συνολικής χρηματοδότησης 12.643.760,85 ευρώ και αφορά την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου στους οικισμούς Κρανιδίου –Πορτοχελίου, την ολοκλήρωση των αγωγών Πορτοχελίου –Κοιλάδας και Κοιλάδας –Κρανιδίου καθώς και την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων εργασιών για την σύνδεση των παραπάνω αγωγών με το εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού στο Κρανίδι.
Το έργο αυτό σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, πρέπει να ολοκληρωθεί  μέχρι το τέλος του 2015 στα πλαίσια και την αποπληρωμής των δαπανών κατασκευής του.
Η παρούσα δημοτική αρχή του Δήμου Ερμιονίδας και προσωπικά ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμιζής απέδειξε για άλλη μια φορά  ότι μπορεί να ξαναζωντανέψει το όραμα  της κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στο Δήμο μας.
Το ίδιο είχε κάνει και το Δεκέμβρη του 2006 που είχε εντάξει το έργο της αποχέτευσης στο Ταμείο Συνοχής και όλοι γνωρίζουμε τις πράξεις αλλά και τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής του πρώην Δήμου Κρανιδίου κατά την περίοδο 2007-2010, που οδήγησε στην απένταξη του έργου από την χρηματοδότηση του Ταμείου Συνοχής.
Ως δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης την περίοδο 2007-2010 αλλά και συνολικά η δημοτική μας παράταξη, είχαμε επισημάνει τότε τα εγκληματικά λάθη που οδήγησαν στην παραπάνω απένταξη του έργου από το Ταμείο Συνοχής. ενδεικτικά σας θυμίζω τα εξής:
1.     αποκλεισμός  της δημοτικής μας παράταξης από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ την περίοδο 2007-2010
2.     καθυστέρηση ενός ολόκληρου χρόνου για να οριστεί σύμβουλος διαχείρισης
3.     κατάτμηση του έργου  και ακύρωση της πρώτης δημοπρασίας
4.     σύνταξη νέων μελετών  – νέες καθυστερήσεις  - νέες τιμές – νέες κοστολογήσεις
5.     διαπίστωση κακοτεχνιών – μη πληρωμή λογαριασμών
6.     αμοιβαίες καταγγελίες μεταξύ υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων του πρώην Δήμου Κρανιδίου ,της ΔΕΥΑΚ ,του συμβούλου διαχείρισης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου
7.     παρέμβαση  της δικαιοσύνης  για την πορεία εκτέλεσης του έργου
Η παρούσα δημοτική αρχή είχε ένα κύριο μέλημα, να εντάξει αυτό το μεγάλο έργο στο παραπάνω χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να προσφέρει στους δημότες της ένα ολοκληρωμένο  δίκτυο αποχέτευσης  που τόσο πολύ το ΄χουμε ανάγκη στον τουριστικό Δήμο μας, στην  Δ. Κ. Κρανιδίου  - στην Δ.Κ.  Πορτοχελίου και στην Τ.Κ. Κοιλάδας.
Σ΄ αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ για την συστηματική εργασία, αλλά και την επίμονη προσπάθεια ,την Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ κ. Αγγελική Αλεβίζου αλλά και όλα τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης.
Η επιτυχία αυτή όμως, είχε  και ένα Σύμμαχο, έναν συμπαραστάτη από την πρώτη στιγμή, τον βουλευτή του νομού μας κ. Ιωάννη Μανιάτη Υφυπουργό ΥΠΕΚΑ από το 2009 -2012 και σημερινό γραμματέα της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος από την πρώτη στιγμή συνέβαλε μ΄ όλες του  τις δυνάμεις  για την επιτυχή έκβαση του δίκαιου αιτήματός μας.
Επίσης, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δ. Καμιζή και την θετική ανταπόκριση του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Τ. Χειβιδόπουλου η ΔΕΥΑΕΡ προχώρησε σε προγραμματική σύμβαση με την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας, οι οποίες από κοινού θα υλοποιήσουν την εκτέλεση και την ολοκλήρωση του έργου.
Η συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση αποτελεί εγγύηση και σιγουριά  για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών και την σωστή εκτέλεση του έργου που θα εξασφαλίσει τόσο την ποιότητα  όσο και την μέγιστη λειτουργικότητα.
Στο επόμενο χρονικό διάστημα με την καθοδήγηση του Δήμαρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Καμιζή, πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα  σ ΄όλες εκείνες τις ενέργειες για την δημοπράτηση του έργου και την άμεση  επιτυχημένη ολοκλήρωσή του.
Το όραμα της κατασκευής του έργου της αποχέτευσης στο Κρανίδι, παραμένει ζωντανό, αποτελεί μεγάλη επιτυχία της παρούσας δημοτικής αρχής που έχει αποδείξει και στο παρελθόν αλλά και σήμερα ότι είναι μια δημοτική διοίκηση των μεγάλων έργων και όχι των «χαμένων» χρηματοδοτήσεων από την Ε.Ε.
Δυστυχώς γι΄ αυτούς και συγκριμένα για την πρώην διοίκηση του Δήμου Κρανιδίου και της ΔΕΥΑΚ ότι διαψεύστηκαν μέσα σε μια βδομάδα από τις δηλώσεις που έκαναν σε εφημερίδα του νομού μας «ότι δεν θα εκτελεστεί το έργο της αποχέτευσης».
Δεσμευόμαστε ότι θα  συμβάλλουμε όλοι, μ΄ όλες μας τις δυνάμεις στην υλοποίηση του έργου της αποχέτευσης, ανταποκρινόμενοι στο καθήκον μας, ικανοποιώντας το αίτημα και την βούληση των δημοτών μας.

                                                  ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
                          ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: