Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Παραολυμπιακοί: Ιστορική πρόκριση για τις ελληνικές ρακέτες

Η ελληνική ομάδα τένις σε αμαξίδιο πήρε πανηγυρική πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης του BNP Paribas World Team Cup που φιλοξενείται στην Αττάλεια της Τουρκίας, αφού επικράτησε 3-0 του Καναδά και εξασφάλισε την πρώτη θέση στον Β` όμιλο του 2ου γκρουπ με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες και μάλιστα χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ!
Οι Γιώργος Λαζαρίδης, Στέφανος Διαμαντής και Επαμεινώνδας Σταμάτης υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Κόντου, μετά τη νίκη επί της Τουρκίας με 3-0 στην πρεμιέρα, επικράτησαν με το ίδιο σκορ και της ομάδας του Καναδά, η οποία ως γνωστόν είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στα προκριματικά της αμερικανικής ζώνης.
Με τη νίκη αυτή προκρίθηκε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του 2ου γκρουπ και θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στον τελικό με τον πρώτο του 3ου γκρουπ (Γερμανία ή Ιταλία).
Παράλληλα, η ελληνική ομάδα, η οποία πραγματοποιεί την καλύτερή της εμφάνιση σε τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 2005 (σ.σ. το 2008 κατετάγη μόλις 8η), αποφεύγει και τη διαδικασία των προκριματικών της επόμενης χρονιάς, κάτι που επιθυμούσε διακαώς ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: