Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Βραδιά Μουσείων, με φωνές που μάγεψαν!!!

Ήταν ευκαιρία ν’ ακούσουμε φωνές. Φωνές σε Sound of music, Ave Maria, Panis Angelicus, Strangers in the night, Let it be κλπ. Υπάρχουν κάτι παιδιά, υπάρχουν κάτι φωνές, υπάρχει μια Ιταλίδα πιανίστα, κι ένα ωδείο! Mια Ζακυνθινοπούλα, (Αθ. Σαραντίθη) που θέλει να κάνει διδακτορικό στη Θεατρολογία και  Όπερα στη Γαλλία και η φωνή της θύμιζε Σάρα Μπράϊτμαν και Σισσέλ, ένας μαθητής Γ΄Λυκείου εκτός από Παβαρότι είπε το ίδιο καλά και το Καραντί, μια δευτεροετής στο εδώ Πανεπιστημιακό τμήμα που τα νιάτα της έκαναν πρίμο σεκόντο στη φωνή της, ένα παλικάρι (Γ. Μαρκάκης) από το Άργος είπε με τόσο πάθος Φρανκ Σινάτρα και Έλβις Πρίσλεϋ, μια μαθήτρια (Αν. Κυπραίου) που έδινε εξετάσεις στα Γαλλικά και έτρεχε να προλάβει να τραγουδήσει Αβε Μαρία και Pie Jesu.
Είδαμε και ακούσαμε ένα μικρό ψήγμα από το εύρος τους! Τι να πω;
Κι όμως θα πω και θα φωνάξω. Ωραίες οι χορωδίες και μπάντες, τέτοια μουσική με δικά μας ντόπια παιδιά δεν μπορείτε να μας δίνετε την ευκαιρία να ακούσουμε, να θαυμάσουμε, να χειροκροτήσουμε κι ακόμη και να…. λικνιστούμε;
Θα φωνάξω μπράβο στην Ζακυνθινοπούλα δασκάλα, μπράβο στην πιανίστα Maria Gabriella (είναι η μαμά της Αντζέλικα με το Α΄πρώτο παγκόσμιο βραβείο στα 3d της NASA 2013 σε 3000 συμμετοχές!) που διδάσκει στο Ωδείο της Αγγελικής. Μπράβο στην Αγγελική που όπου την ζητήσουν βοηθάει και τρέχει, (αυτή η γυναίκα είναι παντός καιρού και συνθηκών!)
Α! οι μαθητές είναι πράγματι μαθητές Λυκείου ο μικρότερος δίνει πανελλήνιες (Στ. Γιάννου) μαθαίνουν τραγούδι από…. μεράκι! Πριν μεγαλώσουν λοιπόν και τους πάρει η «ζωή» μακριά καλέστε όλο το team να τους απολαύσουμε ΟΛΟΥΣ, γιατί αυτό ήταν λίγο κι έχουμε τόσα πλακόστρωτα και τόσες δικαιολογίες για να τους καλέσουμε.
Με ειλικρινή ΜΠΡΑΒΟ γι’ αυτό που άκουσα και για τα όνειρα που έχετε!
Καλά που υπάρχουν και μέρες αφιερωμένες σε κάτι….

Έλενα Γκρίντζαλη-Κορμέντζα

Δεν υπάρχουν σχόλια: