Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΠΑΣΟΚ: Ένας στους τρείς βουλευτές του έγιναν υπουργοί του Σαμαρά

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της κυβέρνησης των δύο τέως μεγάλων κομμάτων. Η γενική εντύπωση είναι ότι πρόκειται περί κυβερνήσεως βραχείας διαρκείας. Όπως είχε διαρρεύσει, το ΠΑΣΟΚ μετέχει με ενισχυμένη παρουσία στην κυβέρνηση. Περίπου ο ένας στους τρεις βουλευτές του έγιναν υπουργοί ή υφυπουργοί.
Η Αργολίδα εμφανίζεται να είναι από τις κερδισμένες περιοχές καθώς ο Γιάννης Μανιάτης αναβαθμίστηκε και ορκίζεται ως Υπουργός Περιβάλλοντος και ο Γιάννης Ανδριανός, ορκίζεται ως υφυπουργός Πολιτισμού.
Κερδισμένη επίσης και η Λακωνία με δύο υφυπουργούς. Τον Θανάση Δαβάκη στο υπουργείο Αμύνης και τον Λεωνίδα Γρηγοράκο στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Μεγάλη χαμένη η Αρκαδία που βρίσκεται χωρίς εκπρόσωπό της (εκλεγόμενο στην Αρκαδία), στην κυβέρνηση, και βεβαίως η Κορινθία όπου παρά την ύπαρξη 3 βουλευτών, δεν κρίθηκε ότι μπορεί να αποκτήσει εκπρόσωπο στην κυβέρνηση.
Η απομάκρυνση των Αντρέα Λυκουρέντζου και Ευριππίδη Στυλιανίδη καθώς και η μη υπουργοποίηση των Μανώλη Κεφαλογιάννη και Μάκη Βορίδη, ερμηνεύεται ως απόφαση ενδυνάμωσης της κομματικής παρουσίας στην Βουλή και στις οργανώσεις, εν όψει των Δημοτικών και Αυτοδιοικητικών εκλογών.
Τέλος, θα πρέπει να επισημανθεί ότι η σύνθεση της νέας πολιτικής ηγεσίας στο Υπουργείο Υγείας, προϊδεάζει για τις μεγάλες περικοπές που θα επέλθουν στις παροχές υγείας, προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις προς την τρόϊκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: