Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει προκαταβολή 185.000 ευρώ «για ένα έργο που δεν ξέρει κανείς περί τίνος πρόκειται,

Η επερώτηση που κατέθεσε στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Νίκος Γόντικας, φέρνει στη δημοσιότητα, για μία ακόμη φορά, απίστευτες καταστάσεις που, αν αληθεύουν, αποτελούν κόλαφο για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης κα το περιβάλλον του.
Χαρακτηριστική είναι η έκφραση την οποία χρησιμοποιεί ο έμπειρος και πολλά γνωρίζων Νίκος Γόντικας ζητώντας από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη απαντήσεις:
«είναι πρωτάκουστο να δίνεται προκαταβολή από το δημόσιο για ένα έργο αόριστο και αφηρημένο που δεν έχει καν ξεκινήσει, που δεν ξέρει κανείς περί τίνος πρόκειται, επειδή μοιάζει σαν την «προκαταβολή» εκατομμυρίων ευρώ που «πήρε» ο καπιταλιστικός όμιλος στο αμαρτωλό έργο Σκούρα – Πυρί».
Αναμένοντας τις απαντήσεις, διαβάστε το πλήρες κείμενο της επερώτησης, που κατατέθηκε στις 20/06/2013»:

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
ΘΕΜΑ: «Καταβολή προκαταβολών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για έργα που ούτε κάν ξεκίνησαν»
Κύριε Περιφερειάρχη,
Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 7/6/2013 υπήρχαν 56 (!!!) θέματα στην Ημερήσια Διάταξη και ετέθησαν 27 (!!!) επί πλέον θέματα εκτός Ημερήσιας Διάταξης.
Στο 25ο ευκαταφρόνητο ποσό των 185.000 ευρώ, το 50% της συνολικής δαπάνης σαν προκαταβολή στην Easy Jet. Επαναλαμβάνω σαν προκαταβολή στην εν λόγω αεροπορική εταιρεία για το έργο «σχεδιασμός και υλοποίηση δέσμης στοχευμένων ενεργειών προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Επειδή είναι πρωτάκουστο να δίνεται προκαταβολή από το δημόσιο για ένα έργο αόριστο και αφηρημένο που δεν έχει καν ξεκινήσει, που δεν ξέρει κανείς περί τίνος πρόκειται, επειδή μοιάζει σαν την «προκαταβολή» εκατομμυρίων ευρώ που «πήρε» ο καπιταλιστικός όμιλος στο αμαρτωλό έργο Σκούρα – Πυρί, ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχη:
·        Υπάρχει γενικότερα τέτοια περίπτωση, για ανάλογο έργο, το δημόσιο να έχει καταβάλει προκαταβολή  και μάλιστα 180000 δηλ. το 50% της δαπάνης;
·        Υπάρχει άλλη περίπτωση για άλλο έργο ανάλογο ή μη, ιδιαίτερα στον κατασκευαστικό τομέα, που η Περιφέρεια έχει δώσει προκαταβολή;
·        Για ποιες «στοχευμένες ενέργειες», για ποιο «σχεδιασμό» και για ποια «υλοποίηση» συγκεκριμένα και όχι γενικά για την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος, αφορά η συγκεκριμένη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής;
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΝΙΚΟΣ

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: