Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ολοκληρωμένο δίχτυ προστασίας για τα θύματα της κρίσης

Η στήριξη των Δημοτών, που η κρίση τους απώθησε στο περιθώριο  εντάσσοντάς τους στο χώρο των νεόπτωχων, όπως όλα δείχνουν, είναι βασική στόχευση και όχι αποσπασματικές δράσεις για την Δημοτική Αρχή του Δήμου Τρίπολης, που όπως φαίνεται έχει αντιληφθεί τα μηνύματα των καιρών. 
Οι άνεργοι, οι άποροι και οι ανασφάλιστοι πολίτες, που δυστυχώς όλο και αυξάνονται, στηρίζονται όλο και πιο αποτελεσματικά, χάρις σε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο προστασίας και υποβοήθησης το οποίο μελετήθηκε και στήθηκε με την εντυπωσιακή συμπαράσταση εθελοντών χορηγών.
Η αρχή έγινε με το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε το Κοινωνικό Φαρμακείο και πρόσφατα λειτούργησε
το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Τρίπολης ενώ γίνονται ενέργειες και για τη  δημιουργία  Κοινωνικού Εστιατορίου.
Οι κοινωνικές δομές που έχει αναπτύξει ο Δήμος Τρίπολης είναι εντυπωσιακές και καλύπτουν όλες σχεδόν τις ανάγκες μιας σύγχρονης οικογένειας.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, παρέχει τρόφιμα. Το Κοινωνικό Φαρμακείο, παρέχει φάρμακα. Το Κοινωνικό Ιατρείο, παρέχει πρωτοβάθμια περίθαλψη. Η Βοήθεια στο Σπίτι, στηρίζει τους γέροντες και αναπήρους. Η Λειτουργία ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, αντιμετωπίζει ένα από τα πιο «κρυφά προβλήματα» της κοινωνίας μας. Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος, δίνει εφόδια και απασχόληση σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες, Το ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης, η Αναβάθμιση των Παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου, η Οικονομική στήριξη δημοτών, η Διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες και η σύσταση Σύσταση Γραφείου Εθελοντισμού, σχεδόν ολοκληρώνουν την προσπάθεια. Απομένουν το Κοινωνικό Φροντιστήριο, η Στέγη προσωρινής φιλοξενίας αστέγων και ένα γραφείο ανεύρεσης περιστασιακής απασχόλησης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: