Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Κωστούρος: Για το πρόβλημα υποστελέχωσης της Αστυνομικής Δ/νσης Αργολίδας

Δημήτρης Κωστούρος
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος με επιστολή του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης ζητά την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται λόγω των συχνών  μετακινήσεων των αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας  προκειμένου να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν λόγω μη επάνδρωσης της Υπηρεσίας Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου (Υ.Φ.Ε..Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ).
Όπως αναφέρει στην επιστολή του, «ο Δήμος Ναυπλιέων είναι αποδέκτης μεγάλου αριθμού διαμαρτυριών πολιτών διότι υπάρχει ελλιπής αστυνόμευση στο Ναύπλιο» η οποία προκύπτει και λόγω των συχνών μετακινήσεων αστυνομικών στο  Υ.Φ.Ε..Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ.
«Η Δημοτική  αρχή θεωρεί αδιανόητο να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση της στέρησης των υπηρεσιών των αστυνομικών που είναι τοποθετημένοι και ταμένοι από την πολιτεία να υπηρετήσουν στα αστυνομικά τμήματα που εδρεύουν στον Δήμο Ναυπλιέων και να προσφέρουν αστυνόμευση, ασφάλεια, καταπολέμηση και πρόληψη της εγκληματικότητας στους δημότες μας και τους πολίτες της Αργολίδας».
Η επιστολή του Δημάρχου Ναυπλιέων καταλήγει, επισημαίνοντας ότι πέραν του γεγονότος ότι αφαιρούνται σχεδόν καθημερινά δυνάμεις τάξεως από την Αργολίδα, οι ίδιες οι οργανικές θέσεις είναι υποστελεχωμένες με όλα τα συνεπακόλουθα αυτής της πολιτικής (αύξηση της εισαγόμενης από Αθήνα εγκληματικότητας, αδυναμία ελέγχου παραβατικών ομάδων, αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών.
«Οι υποστελεχωμένες από προσωπικό αστυνομικές υπηρεσίες της Α.Δ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ με τις σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζονται βάση των οργανικών θέσεων τους και την αδυναμία του Κράτους να καλύψει τα κενά αυτά δημιουργούν μείωση στην προσφερόμενη αστυνόμευση και αυτή διογκώνεται από την συνεχή μετακίνηση αστυνομικών στο Υ.Φ.Ε.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ» τονίζει ο κ. Κωστούρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: