Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ο Κωστούρος τα κατάφερε: Ανακοινώθηκε η ένταξη στο ΕΣΠΑ του Λιμένος Ναυπλίου

Η μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια του Δήμου Ναυπλιέων, του Λιμενικού Ταμείου, του πολιτικού προσωπικού της Αργολίδας, όλων των εμπλεκόμενων  φορέων και βεβαίως η καθοριστική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, έφερε το, ανέλπιστο για πολλούς, αποτέλεσμα.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα, κατά την διάρκεια της συνόδου του Περιφερειακού Συμβουλίου, την ένταξη στο ΕΣΠΑ των έργων συντήρησης και εκβάθυνσης του Λιμανιού, η κατασκευή των οποίων θα αλλάξει την εικόνα της Πόλης και του Δήμου Ναυπλιέων, θα δώσει δουλειές, θα μοχλεύσει την οικονομία του Ναυπλίου και της Αργολίδας.
Το Λιμάνι, που θα αποτελέσει ένα από τα πιο σημαντικά έργα, θα ανοίξει ορίζοντες για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και μετά την ένταξή του στο ΕΣΠΑ μπαίνει πλέον στην τελική του ευθεία υλοποίησης.

Το κόστος των εκβαθύνσεων αναμένεται να ανέλθει στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ για τα σύγχρονα μέτρα ασφαλείας (ISPS) θα δαπανηθούν περίπου 900.000 ευρώ. Η εκ βάθρων ανακαίνιση του Λιμανιού του Ναυπλίου θα το καταστήσει ασφαλές για την έλευση μεγάλων κρουαζιερόπλοιων αλλά και για το επιβατικό κοινό. Πρόκειται για ένα μεγάλης κλίμακος αναπτυξιακό έργο. Στοχεύει στην αύξηση της προσέλευσης τουριστών καθώς και στη ασφαλέστερη μετακίνηση εμπορευμάτων. Οι εργασίες διαμόρφωσης του Λιμανιού αναμένεται να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας σε μια περίοδο όπου η ανεργία είναι αρκετά υψηλή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: