Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Ναύπλιον: Πως θα πάρετε άδεια στάθμευσης στην Παλιά Πόλη!

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Οδός Αντωνοπούλων
Μια εποχή, μόλις πριν λίγα χρόνια, το μεγαλύτερο ρουσφέτι που μπορούσε να σου κάνει ένας βουλευτής, ήταν να σου εκδώσει άδεια στάθμευσης στο προαύλιο ή στο υπόγειο της βουλή.
Στο Ναύπλιον, μια τέτοια «οικοτεχνία» ρουσφετιού είχε αναπτυχθεί με αφορμή την παροχή «κάρτας νόμιμης στάθμευσης σε μόνιμους κατοίκους του Παλαιού Ναυπλίου».
Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης και οι πλακοστρώσεις που ολοκληρώθηκαν (με έγκριση χρηματοδότησης επί δημαρχίας Αναγνωσταρά και κατασκευή του έργου επί δημαρχίας Κωστούρου), έφεραν στην επιφάνεια την απαίτηση του νόμου (και πρόβλεψη της μελέτης Μαΐστρου), για υποχρεωτική χρήση των στενών, ως Πεζοδρόμων.
Τα άμεσα προβλήματα που προέκυψαν ήταν ότι ξεφύτρωσαν δεκάδες τραπεζοκαθίσματα, από το πουθενά, ότι οι οδηγοί δεν λένε να καταλάβουν τι σημαίνει πεζόδρομος και ότι πρέπει να τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση.
Το σημαντικότερο όμως απ’ όλα, ήταν η ρύθμιση των 206 θέσεων στάθμευσης που προβλέπονται να υπάρχουν εντός των ορίων της Παλαιάς Πόλης.
Αν θέλετε να πληροφορηθείτε ποιοι δικαιούνται και τι δικαιολογητικά χρειάζονται, διαβάστε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Ναυπλιέων, ορίσθηκε  η επιτροπή  εξέτασης των αιτήσεων για την χορήγηση του Ειδικού Σήματος Στάθμευσης, με το οποίο οι μόνιμοι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου της πόλης του Ναυπλίου θα μπορούν να έχουν θέση στάθμευσης του αυτοκινήτου τους.

Παράλληλα ορίσθηκαν και τα  δικαιολογητικά που χρειάζεται να υποβληθούν και είναι τα εξής:

1.Σχετική αίτηση

2.Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 στην οποία ο αιτών θα αναφέρει ότι είναι μόνιμος κάτοικος, θα δηλώνει την ακριβή διεύθυνση της κατοικίας του καθώς και τα στοιχεία του αυτοκινήτου του.

3.Επικυρωμένη φωτοτυπία της άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου

4.Αντίγραφο συμβολαίου ιδιοκτησίας /μισθωτήριο

5.Αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ και των τελευταίων τριών λογαριασμών της ΔΕΥΑΝ.

6. Αντίγραφο Ε1

Εάν κριθεί απαραίτητο μπορεί να ζητηθεί κάποιο επιπλέον διευκρινιστικό έγγραφο

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δικαίωμα υποβολής αιτήματος έχουν οι κάτοικοι που διαμένουν στο ιστορικό κέντρο το οποίο  ορίζεται από την οδό Συγγρού.

Στην επιτροπή συμμετέχουν ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ναυπλίου Αθανάσιος Κοτίτσας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτριος Μπακέας και Ιωάννης Γκιόλας και δύο δημότες η Κλεοπάτρα Μανουσάκη και Ανδριανός Χριστόπουλος.

 

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«οικοτεχνία» ρουσφετιού! Φοβερή έκφραση.
Ίσως όμως η ορθότερη να ήταν "βιοτεχνεία παραγωγής παραταξιακ΄λων ρουσφετιών".
Ενας μη μονιμος κάτοικος, αλλά επαγγελματίας.