Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Δήλωση Δημ. Πλατή για την Δημ. Αστυνομία και Σχολικούς Φύλακες

Δημήτρης Πλατής
Σχετικά με τις εξελίξεις  στη Δημοτική Αστυνομία ο τέως Δήμαρχος Άργους και Δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Δημήτρης Πλατής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει  στη διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελεί ένα ακόμη χτύπημα κατά της ανεξαρτησίας της τοπικής αυτοδιοίκησης  αφού την αποδυναμώνει ουσιαστικά ενώ παράλληλα  ακυρώνει και τον όποιο προγραμματισμό υπήρχε για την αξιοποίησή  τους. Παράλληλα η Κυβερνητική απόφαση στέλνει άλλο ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων στην ανεργία χωρίς να ληφθεί υπ όψιν ότι κανένας από αυτούς δεν προσελήφθη με ρουσφετολογικά κριτήρια αλλά κέρδισαν τη θέση τους μέσα από διαδικασίες νόμιμες και αξιοκρατικές. Εκείνο όμως που προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα είναι και η εξόντωση των Σχολικών φυλάκων σε μία εποχή που οι κίνδυνοι έξω από τα Σχολεία έχουν αυξηθεί σημαντικά, και ενώ ήταν γνωστή σε όλους η προσφορά τους στα παιδιά μας.
Η ασφάλεια των παιδιών μας δεν μπορώ να φαντασθώ ότι μπορεί να μπεί σε οποιαδήποτε ζυγαριά οικονομικού κόστους και σκοπιμότητας.  Δηλώνω  ότι συμπαρίσταμαι στο δίκαιο αγώνα τους και καλώ κάθε αιρετό στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης να αντισταθεί στην υπονόμευση της  ανεξαρτησίας των Δήμων. Η συγκρότηση ‘ενός ενιαίου μετώπου πρέπει να ακυρώσει τη συστηματική προσπάθεια να μετατρέψουν σε άψυχους και αντιπαραγωγικούς οργανισμούς που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας .Αν ο καθένας δεν αναλάβει τις ευθύνες του στο μέτρο που του αναλογεί τότε το πρόβλημα σε λίγο θα είναι τεράστιο και δεν θα μπορεί να αντιμετωπισθεί".
Άργος 15 Ιουλίου
Δημήτρης Πλατής
Τέως Δήμαρχος Αργους
Δημοτικός σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: