Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Νέα Δημοκρατία: Εκλογές με χρίσμα στην Περιφέρεια και τους Δήμους

Η περιοδεία του νεοεκλεγέντος Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο, που υλοποιείται αυτές τις ημέρες (συνοδεύεται από τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου), δεν αποβλέπει στην γνωριμία του με τα στελέχη των Νομαρχιακών Επιτροπών, όπως έχει αφεθεί να εννοηθεί αλλά με την προετοιμασία του κόμματος εν όψει των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών του Μαΐου 2014.
Ο Αντρέας Παπαμιμίκος, αξιοποιώντας την πρόσβαση που έχει στις νεώτερες γενιές (υπήρξε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, μέχρι τον προηγούμενο μήνα), επιχειρεί να εμψυχώσει τα στελέχη του κόμματος από τα οποία και ζητά να προτείνουν, να στηρίξουν και να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών.
Ο Αντρέας Παπαμιμίκος, με το κύρος του  Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ενημερώνει τα κομματικά στελέχη για την ειλημμένη απόφαση να δοθεί αυτόνομη κομματική μάχη, στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, με υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειάρχη που θα έχουν την εμφανή στήριξη και χρίσμα του κόμματος.

Στόχος της τακτικής αυτής είναι η διατήρηση της κομματικής δύναμης και η επιβεβαίωση της παρουσίας του κόμματος ως πρώτου σε λαϊκή ανταπόκριση. Συγχρόνως θα επιχειρηθεί, με συνεργασίες στον δεύτερο γύρο, να αναδειχθεί ως πρώτη δύναμη και να ελέγξει τους μεγάλους Δήμους των πρωτευουσών των νομών, τις Π.Ε.Δ. και την Κ.Ε.Δ.Ε. σε μια προσπάθεια απόκτησης συστημικών πλεονεκτημάτων, που θα μπορέσουν να «εξαργυρωθούν» στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές.
Ερωτηθείς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο συνεργάτης του κ. Παπαμιμίκου και Περιφερειακός Σύμβουλος (Αρκαδία), κ. Παναγιώτης Βαλασόπουλος  δήλωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία θα έχει την δική της πρόταση στις εκλογές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου».
Κορυφαίο στέλεχος της παράταξης του Πέτρου Τατούλη, σχολίασε ως «δυσμενή για τον σημερινό Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, την εξέλιξη αυτή», και προέβλεψε ότι ο Πέτρος Τατούλης θα υποχρεωθεί (αν θέλει να επανεκλεγεί) να αναζητήσει γέφυρες με τον Αντώνη Σαμαρά και φυσικά την στήριξή του, ελπίζοντας ότι έτσι, θα αναπληρώσει τις μεγάλες απώλειες που θα έχει από την κάθοδο αυτόνομων ψηφοδελτίων που θα στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ κα την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αντιστοίχως.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία. Έτσι θα ξέρω ποιόν να αποδοκιμάσω.

Ανώνυμος είπε...

τους εαυτούς μας κοιτώντας στον καθρέπτη πρώτα!