Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Η ΕΛΑΣ εκκαθάρισε το «άβατο» των Ρομά στα Εξαμίλια!

Το «άβατον» της Κορινθίας, η περιοχή των Εξαμιλίων που έχει μετατραπεί σε γκέτο αθιγγάνων απολάμβανε μιας ιδιότυπης αντιμετώπισης εκ μέρους των αρχών με αποτέλεσμα την άνοδο των δεικτών εγκληματικότητας σε ιδιαίτερα  υψηλά επίπεδα. Τα περιστατικά με πρωταγωνιστές  αθιγγάνους από τον καταυλισμό  των Εξαμιλίων έχουν απασχολήσει πολλάκις και τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης.
Αυτό το «άβατον», όπου διακινούνταν ακόμα και ουσίες (υπήρχε μέχρι πρότινος και κατατοπιστική ταμπέλα) ελήφθη απόφαση να εκκαθαρισθεί, απόφαση που για τους ίδιους τους Εξαμιλιώτες είχε ήδη αργήσει πολύ!
Για την επιτυχία της επιχείρησης η Αστυνομική Διεύθυνση ενισχύθηκε με δυνάμεις από όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικές δυνάμεις από την Αθήνα.
Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς χθες το πρωί και αστυνομικοί κύκλοι μιλούν για την μεγαλύτερη επιχείρηση που έχει γίνει ποτέ στον καταυλισμό των Εξαμιλίων. Η εντολή που είχε δοθεί στον επικεφαλής ήταν «αυτό το γκέτο να πάψει να υπάρχει»!
Οι αστυνομικοί εισχώρησαν στον καταυλισμό και προχώρησαν σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις με την βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων στην ανεύρεση ναρκωτικών και εκκρηκτικών.

Ναρκέμποροι, Λαθρέμποροι και Κλέφτες είχαν ως καταφύγιο τους καταυλισμούς
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από χθες το πρωί σε καταυλισμούς Ρομά, στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου και του Άργους με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών.
Η επιχείρηση, ήταν ενταγμένη στο γενικότερο σχεδιασμό που έχει εκπονήσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενισχυμένες από ειδικές Υπηρεσίες της Αττικής.
Η επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων των Εισαγγελικών Αρχών, κάλυψε όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων (τάξη, ασφάλεια, τροχαία κ.λπ.) και περιελάμβανε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων, συλλήψεις και κατασχέσεις σε κάθε συντρέχουσα περίπτωση.
Μέχρι το απόγευμα χθες, σύμφωνα με επικαιροποιημένη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων έχουν ελεγχθεί 405 άτομα και 202 οχήματα,
- έχουν προσαχθεί 106 άτομα, εκ των οποίων 65 ημεδαποί και 30 αλλοδαποί,
- έχουν συλληφθεί 71 άτομα:
- 28 ημεδαποί Ρομά για κλοπή ρεύματος
- 5 ημεδαποί Ρομά για διακεκριμένες κλοπές
- 5 ημεδαποί Ρομά για ναρκωτικά
- 2 ημεδαποί Ρομά για όπλα και ναρκωτικά
- 8 ημεδαποί σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης
- 7 αλλοδαποί για παραεμπόριο
- 6 αλλοδαποί για υγειονομικές παραβάσεις
- 3 περί αλλοδαπών
- 4 περί Κ.Ο.Κ.
- 1 αλλοδαπός για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Βεβαιώθηκαν:
- 70 παραβάσεις για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και
- 7 πολεοδομικές παραβάσεις.

Έχουν κατασχεθεί:
- 2 κυνηγητικά όπλα
- 2 πιστόλια replica
- 1 διπλό γκλομπ
- 1 φυσίγγιο 0,22
- 1 βαλλίστρα
- 5 γρ. ηρωίνη
- 455 γρ. χασίς
- 15 ναρκωτικά δισκία
- 1 ξίφος
- 11 δενδρύλλια κάνναβης
- 2 δίκυκλα
- ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά, φορητοί υπολογιστές, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, γεωργικά εργαλεία κ.λπ.) και
- είδη παραεμπορίου (γυαλιά ηλίου, πορτοφόλια, αλυσίδες κ.λπ.)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: