Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ο Δημ.Καμπόσος απαντά στις κατηγορίες για το κτίριο του νέου Δημαρχείου

Δημ. Καμπόσος: Δήμαρχος Άργους Μυκηνών
Συνέντευξη τύπου για το θέμα πληρωμής των ενοικίων του νέου δημαρχείου, που έχει προκύψει, καθώς και τις φήμες που διασπείρονται, παραχώρησε ο Δήμαρχος Άργους –Μυκηνών.
Ο Δημήτρης Καμπόσος αναφέρθηκε στα προβλήματα που προέκυψαν λόγω του κακού σχεδιασμού των Καλλικρατικών Δήμων και παρέθεσε πλήθος στοιχείων τα οποία δικαιώνουν επί της ουσίας και επί του τύπου, την επιλογή της Δημοτικής Αρχής για μεταφορά των κεντρικών υπηρεσιών του Δήμου στο ενοικιασθέν (κατόπιν δημοπρασίας) κτήριο της οδού Καποδιστρίου.
Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών υπεραμύνθηκε της αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για την τακτική που ακολουθεί.
Διαβάστε τα βασικά σημεία των όσων είπε:

«Έχουν ξεκινήσει έναν πόλεμο λάσπης δύο άνθρωποι. Δεν θα ήθελα αυτή τη στιγμή να πω τα ονόματά τους, είναι εύκολο, ωστόσο να εξαχθούν συμπεράσματα. Ξέχασαν, λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι ότι είχαν ψηφίσει να μετακινηθούμε, γιατί 8 δήμοι που έγιναν ένας έπρεπε να στεγαστούν κάπου για να δουλέψουν και οι υπάλληλοι των πρώην δήμων.
Ορθά πήραμε την απόφαση να βρούμε έναν χώρο κοντά στην πλατεία σε ακτίνα 250μέτρων από το παλιό Δημαρχείο, ώστε να χρησιμοποιείται το πρώην γραφείο δημάρχου και η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου σε τελετές και γιορτές, γιατί δεν μπορούσε να λειτουργήσει λόγω του ότι δεν χωρούσαμε πια.
Ποια είναι, λοιπόν, η εγκληματική πράξη, που σηκώθηκε η θάλασσα 40μέτρα; Ότι έγινε ένα λάθος, που σημειωτέον δεν έφερε καμία ζημία στον Δήμο. Ήταν ότι αντί να μπουν δύο δημοτικοί σύμβουλοι στην επιτροπή και ένας υπάλληλος του Δήμου, μπήκαν εκ παραδρομής δύο διευθυντές υπηρεσιών, παρακαλώ, και όχι δύο τυχαίοι υπάλληλοι του Δήμου Άργους – Μυκηνών, τους οποίους τους βρήκα, δεν τους έφερα εγώ στον Δήμο, δεν έχω κάποια ιδιαίτερη σχέση. Εγώ έφερα τους δημοτικούς συμβούλους και εάν ήθελα να κάνω κάποια σκοτεινή δουλειά θα έβαζα αυτούς, μου δίνει το δικαίωμα, άλλωστε, ο Νόμος. Περισσότερη διαφάνεια, λοιπόν, από αυτό το λάθος γίνεται;
Είπαμε, λοιπόν, πως εμείς θέτουμε ανώτατο όριο τα 7.000ευρώ, παραπάνω δεν έχουμε. Μας είπαν πως δεν έπρεπε να το κάνουμε αυτό. Πήγαν στην Επίτροπο και είπαν ότι το κτίριο είναι έτοιμο να γκρεμιστεί, το ίδιο είπαν και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Πρώτα-πρώτα το κτίριο δεν έχει κανένα πρόβλημα στατικής επάρκειας, υπάρχουν εκθέσεις, άδεια εν ισχύ, υπάρχουν τα πάντα. Τώρα το ολίσθημά τους πώς έγινε, θα το βρουν στη Δικαιοσύνη μαζί με τους ιδιοκτήτες και επικουρικά μαζί μου, γιατί και εγώ θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη για όλη αυτή τη βρώμα. Δικαιώνομαι, όμως, τώρα και βεβαίως δεν έχω κανένα λόγο να κρύψω κάτι από αυτόν τον λαό, που μου έδωσε τη δυνατότητα να κάθομαι σε αυτή την καρέκλα, όχι οριακά αλλά με ένα διευρυμένο ποσοστό. Δουλεύω γι’ αυτό, για να είμαι σωστός απέναντί τους.
Απεφάνθη, λοιπόν, ότι το κτίριο δεν έχει κανένα πρόβλημα στατικότητας. Επίσης το κτίριο έχει ενοικιασθεί με χρήματα λιγότερα της αντικειμενικής αξίας του, σύμφωνα με την Εφορία, η οποία βάζει τις αντικειμενικές αξίες πολύ χαμηλά.
Ποιο είναι, λοιπόν το έγκλημα αυτής της Οικονομικής Επιτροπής; Κανένα. Μόνο ότι νοικιάσαμε το κτίριο με 6.600 ευρώ, χαμηλότερα, δηλαδή, από την αντικειμενική του αξία που είναι 6.900 ευρώ. Και επειδή το νούμερο φαντάζει μεγάλο, σκεφτείτε ότι οι ιδιοκτήτες μας το παρέδωσαν σε αυτή την κατάσταση με το κλειδί στο χέρι, με δικά τους έξοδα. Πάει, λοιπόν, και το επιχείρημα του πανάκριβου ενοικίου.
Θα πείτε τώρα, «ήταν ανάγκη Δήμαρχε να νοικιάσουμε ένα κτίριο τη δύσκολη αυτή εποχή;». Και εγώ ρωτώ, αυτούς τους υπαλλήλους που είχαμε στη διασπορά, δεν έπρεπε να τους βρούμε ένα χώρο να δουλέψουν, να είναι όλοι μαζί; Εσείς δεν λέτε ότι ο Δήμαρχος πρέπει να βάλει σε τάξη τους δημοτικούς του υπαλλήλους, να μη γυρίζουν στους δρόμους; Τι κτίρια νοίκιαζε ο Δήμος πριν και δεν τα νοικιάζει πλέον;
Πληρώναμε 1000 ευρώ για τα 60 τ.μ. του παλιού ΚΕΠ, πληρώναμε για τα γραφεία της ΚΕΔΑΜ που ξενοικιάσαμε.
Δεν έπρεπε να βρούμε χώρους για το Δημοτικό και Κοινωνικό Ιατρείο;
Δεν φέραμε τη ΔΕΥΑΑΡΜ, που ήταν στα χωριά, στο παλιό Δημαρχείο;
Δεν δημιουργήσαμε χώρο για να βρίσκουν οι αγρότες τους γεωπόνους, που τους έψαχναν μία στο Κουτσοπόδι και μία στις Μυκήνες;
Αυτά όλα τα χρήματα αν τα διαθέταμε στριμωγμένοι στο παλιό Δημαρχείο, αν μπορούσαμε να στριμωχτούμε κι άλλο, δεν θα έπρεπε να νοικιάσουμε κι άλλους χώρους;
Δημιουργήσαμε έσοδα, μόνο από τις καντίνες που νοικιάσαμε, που ήταν ζημιογόνες για τον Δήμο, παίρνουμε 5000 ευρώ.
Δημιουργήσαμε έσοδα και φθάσαμε αυτή τη στιγμή να βάζουμε και χρήματα στο ταμείο του Δήμου.
Πού ήταν ο κόλαφος και το λάθος;
Πουθενά. Επενδύουν μονίμως στο ψέμα. Κάνουν επίθεση κατά του Δημάρχου. Συκοφαντούν με ψέματα και λάσπη και λόγο πλέον θα έχει η δικαιοσύνη…»

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: