Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Αντωνάκος: Στέλνουν τα παιδιά στο ΙΕΚ Ξυνή

Λάμπρος Αντωνάκος
Πρόεδρος ΕΛΜΕ Αρκαδίας
Σε συνέντευξη του, στην δημοσιογράφο Τόνια Μεγρέμη, ο κ. Λάμπρος Αντωνάκος, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αρκαδίας μίλησε για τους 2000 εκπαιδευτικούς που τέθηκαν από σήμερα σε διαθεσιμότητα. Στην Αρκαδία ο αριθμός των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ανέρχεται στους δεκαπέντε.
Πιο συγκεκριμένα ο κ.Αντωνάκος δήλωσε: «Αρχικά πρέπει να πούμε τα πράγματα ως έχουν. Από τα 2500 άτομα που απολύθηκαν μόλις οι 500 θα μπουν σε κατάσταση κινητικότητας, Οι υπόλοιποι μάζεψαν τα πράγματα τους και έφυγαν. Και στην Τρίπολη έχουμε συναδέλφους που ξενοίκιασαν και έφυγαν.  Ακόμα και αυτοί οι 500 δεν ξέρουν που θα μεταταγούν, αν θα μεταταγούν, σε ποια υπηρεσία, με τι μισθό κτλ. Τώρα όσον αφορά τους 2000 που απολύονται, δεν προβλέπεται ούτε αποζημίωση, ούτε επίδομα ανεργίας, ούτε ασφάλιση. Πετιούνται στον δρόμο. Πιο συγκεκριμένα τώρα στον νομό Αρκαδίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 15 άτομα από τον τομέα κυρίως της υγείας και πρόνοιας. Άτομα τα οποία εργάζονταν από 8 έως 28 χρόνια.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να σταθούμε καθώς  μένουν στον αέρα και οι μαθητές οι οποίοι είχαν επιλέξει τον τομέα της υγείας και ξαφνικά έμειναν 13.000 παιδιά εκτεθειμένα για την κάθε τάξη. Αυτά τα παιδιά που ήταν στην δεύτερη τάξη κυρίως δεν μπορούν να αλλάξουν ειδικότητα. Ο νόμος μάλιστα προβλέπει πως δεν θα υπάρχουν ούτε ιδιωτικά ΕΠΑΛ για να συνεχίσουν τουλάχιστον εκεί να παρακολουθούν. Τίποτα λοιπόν δεν υπάρχει παρά μόνο τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο σκάνδαλο, καθώς λίγες ημέρες πριν ψηφιστεί ο νόμος, ο υπουργός παιδείας ο κ. Αρβανιτόπουλος, πήγε και εγκαινίασε κάποιο παράρτημα του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, τα οποία στο εξής θα παρέχουν αυτού του είδους την εκπαίδευση και είπε πως τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ «μας δείχνουν τον δρόμο». Παιδιά δεκαπέντε ετών πλέον θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους για να πάρουν τις γνώσεις που επιθυμούν.

 Επιπλέον, επιστρέφοντας στο πρώτο μας θέμα θέλω να σας ενημερώσω πως τα παιδιά που ήταν μετεξεταστέα δεν θα έχουν πλέον καθηγητές για να τα εξετάσουν και εάν υποθέσουμε πως θα προσληφθούν ωρομίσθιοι αυτό θα γίνει από τον Σεπτέμβρη και μετά. Τέλος εμείς περιμένουμε και το επόμενο που θα είναι οι ανακοινώσεις για το Τεχνολογικό Λύκειο αυτή την βδομάδα, καθώς και το τι θα γίνει και σε άλλους κλάδους. Αμέσως μετά θα συνεδριάσουμε και θα κριθεί ο τρόπος δράσης μας’’






 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: