Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Γόντικας: «Προκαλεί ο κ.Τατούλης. Δεν είμαστε όλοι σαν την μούρη του»

«Είμαστε μπροστά στην ολοκλήρωση ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος» είπε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Γόντικας μιλώντας για την προώθηση της σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και τόνισε «ανέθεσαν στον ιδιώτη καπιταλιστή που παίρνει τα σκουπίδια, τα πάντα. Την μελέτη, την χωροθέτηση, την επιλογή της μεθόδου διαχείρισης και στην ουσία τα πάντα δόθηκαν εν λευκώ».
Η ιδιαιτέρως βαρειά έκφραση «μαφία των σκουπιδιών, υπήρχε και υπάρχει και με αυτή συναλλάσσονταν και με βάση αυτές τις συναλλαγές επιβίωναν χρόνια», συνδυάστηκε με την καταγγελία ότι «αρνήθηκαν να μας δώσουν τα στοιχεία που ζητήσαμε στο θέμα της διαχείρισης, ούτε τα τεύχη δημοπράτησης, τίποτα».
Ο Νίκος Γόντικας αναφέρθηκε και στο θέμα του Ανάβαλου λέγοντας χαρακτηριστικά: «μπαίνει στην τελική ευθεία η ιδιωτικοποίηση των πόρων αυτών». «Πάει η υπόθεση της διαχείρισης των νερών του Ανάβαλου στην γραμματεία ΣΔΙΤ και εμείς λέμε για να ιδωτικοποιηθεί».
Δεν δίστασε να αντιγυρίσει τις υποτιμητικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Τατούλης μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, λέγοντας «Προκαλεί ο κ. Τατούλης όταν λέει πως οι κομμουνιστές λένε ψέματα. Δεν είμαστε όλοι σαν την μούρη του».
Δεν ξέχασε όμως και τον Τάσο Χειβιδόπουλο για τον οποίο είπε: «Ο κ. Χειβιδόπουλος μας είπε προχτές πως ΣΔΙΤ δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση. Έλεος. Ποιος κοροιδεύει ποιόν!

Οι δηλώσεις Γόντικα
Για την διαχείριση των απορριμμάτων
«Η υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων φτάνει στο τέλος της. Είμαστε μπροστά στην ολοκλήρωση ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος, που στόχο είχε να οξυνθεί το πρόβλημα και μετά να εμφανιστεί ο ιδιώτης σαν ‘σωτήρας’. Συνειδητά τόσα χρόνια δεν δινόταν λύση για να φτάσουμε στο σημείο να περάσουν αυτές οι εγκληματικές επιλογές που ακούσατε προχτές στο περιφερειακό συμβούλιο. Εμείς το χαρακτηρίζουμε ως προδιαγεγραμμένο έγκλημα, γιατί εδώ και ενάμιση χρόνο ανέθεσαν στον ιδιώτη καπιταλιστή που παίρνει τα σκουπίδια, τα πάντα. Την μελέτη, την χωροθέτηση, την επιλογή της μεθόδου διαχείρισης και στην ουσία τα πάντα δόθηκαν εν λευκό. Θέλω ακόμα να πω πως ήταν συνειδητή επιλογή της περιφέρειας το να διασπαθίζονται τεράστια ποσά για τη αποκατάσταση των χώρων, χωρίς να γίνεται τίποτα. Αξίζει να σας αναφέρω πως για μία μόνο μελέτη διατέθηκαν 980.000 ευρώ. Επίσης θεωρούμε εξωφρενικό το ποσό του 1.800.000 ευρώ που ήθελε να χρησιμοποιήσει ο κ. Τατούλης για την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων. Εμείς λέμε πως κακώς κόπηκε αυτό το κονδύλι. Θα έπρεπε να διατεθεί σε άλλους τομείς που το έχουν ανάγκη. Τέλος θέλω να πω πως η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου και ο περιφερειάρχης αρνήθηκαν να μας δώσουν τα στοιχεία που ζητήσαμε στο θέμα της διαχείρισης, ούτε τα τεύχη δημοπράτησης, τίποτα. Πασχίζει λοιπόν ο κ. Τατούλης να κρύψει τις οδυνηρές συνέπειες για την υγεία του λαού και το κόστος από την διαχείριση των απορριμμάτων. Όσο και να μιλάει η κ. Νικολάκου και ο κ. Τατούλης για την μαφία των σκουπιδιών, υπήρχε και υπάρχει και με αυτή συναλλάσσονταν  και με βάση αυτές τις συναλλαγές επιβίωναν χρόνια».
Για την διαχείριση των νερών  του Ανάβαλου
«Μετά το θέμα των απορριμμάτων το δεύτερο μεγάλο στοίχημα όπως φαίνεται για την πλειοψηφία του περιφερειακού είναι η ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων στην Πελοπόννησο. Ο κ. Τατούλης ανέφερε πως υπεγράφει μνημόνιο μεταξύ της περιφέρειας και της ΕΥΔΑΠ για την διαχείριση των υδάτινων πόρων, ένα μνημόνιο το οποίο εμείς δεν είδαμε ποτέ. Τώρα μπαίνει στην τελική ευθεία η ιδιωτικοποίηση των πόρων αυτών. Προκαλεί ο κ. Τατούλης όταν λέει πως οι κομμουνιστές λένε ψέματα. Δεν είμαστε όλοι σαν την μούρη του. Προκαλεί όταν λέει πως δεν ξέρουμε να διαβάζουμε. Έχω εδώ στην διάθεση σας την δική του απόφαση που λέει πως αποδεσμεύει το ποσό των 24.000 ευρώ στον ιδιώτη ο οποίος θα συγκεντρώσει τον φάκελο για να πάει η υπόθεση της διαχείρισης των νερών του Ανάβαλου στην γραμματεία ΣΔΙΤ και εμείς λέμε για να ιδωτικοποιηθεί. Ο κ. Χειβιδόπουλος μας είπε προχτές πως ΣΔΙΤ δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση. Έλεος. Ποιος κοροιδεύει ποιόν! Σας δίνω και την απόφαση της οικονομικής επιτροπής πάνω στο θέμα. Θα πρέπει λοιπόν να είναι πολύ προσεχτικός ο κ. Τατούλης όταν αναφέρετε με αυτό τον τρόπο απέναντι στο ΚΚΕ και στους περιφερειακούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης. Εμείς λέμε καλά κάνει ο κόσμος και ανησυχεί. Οι υδάτινοι πόροι θα είναι στα επόμενα χρόνια ένα σημαντικό πρόβλημα. Οι κάτοικοι του Ανάβαλου έχουν δίκιο. Τόσα χρόνια τώρα τους κοροϊδεύουν. Το κωμικό είναι πως δεν βρίσκουν χρήματα για να φτιαχτεί ένας αγωγός για να δοθεί προσωρινή λύση, βρίσκουν όμως για να δώσουν 24.000 ευρώ στον ιδιώτη που όπως προανέφερα θα φτιάξει τον φάκελο. Οι κάτοικοι πρέπει να αντιδράσουν για να δοθεί λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα’’.

 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σας που βάζετε στο κάδρο της διαφθοράς και τη φωτογραφία της κόρης του Τατούλη.
Γιατί το κάνετε αυτό; Έκλεψε τίποτα λεφτά; Διαχειρίστηκε δημόσιο χρήμα;
Αλλη φορά να είσαστε πιο δίκαιοι.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ βλέποντας τη φωτογραφία δηλώνω Τατουλικός. Με την κόρη εννοείται

Ανώνυμος είπε...

και εγώ και εγώ!