Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Τατούλης: Δεν θα πληρώνουν το κόστος μεταφοράς σκουπιδιών οι Δήμοι

Ο Πέτρος Τατούλης επιμένει στον σχεδιασμό των σκουπιδιών
Απαντώντας σε ερωτήματα και αιτιάσεις των επικεφαλείς των Παρατάξεων και των δύο παρόντων βουλευτών της Χρυσής Αυγής κ.κ. Μπούκουρα και Κουκούστη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, επανέλαβε προς το σώμα των Περιφερειακών Συμβούλων ότι η σύμβαση με την «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή» προβλέπει τιμή τελική 61 ευρώ.
Τόνισε προς τους Περιφερειακούς Συμβούλους και δεσμεύτηκε προς τους Πολίτες της Πελοποννήσου ότι στο ποσόν των 61 ευρώ συνυπολογίζεται και το κόστος μεταφοράς των υπολειμμάτων από τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης των Δήμων, μέχρι τα τρία εργοστάσια επεξεργασίας που προβλέπεται να κατασκευαστούν.
Αποκάλυψε ένα στοιχείο της σύμβασης που προβλέπει ότι οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης των Δήμων δεν θα μπορούν να απέχουν περισσότερο από 50 χιλιόμετρα από τα εργοστάσια επεξεργασίας (με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει).
Διέψευσε δημοσίως την ύπαρξη επιλογής, από την ανάδοχο εταιρεία,  των τριών περιοχών που ανέφερε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής (Στέρνα, Μεγαλόπολη, Σκάλα) δημιουργώντας σκιές αξιοπιστίας στα όσα ανέφερε ο Στάθης Μπούκουρας ότι, του ανέφερε ο εκπρόσωπος της «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή».
Ο Πέτρος Τατούλης σε μια στιγμή οίστρου, απευθυνόμενος προς τους Δημάρχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα σε σημαντική μείωση των τελών καθαριότητας, δεδομένου ότι η εφαρμογή του σχεδιασμού θα επιφέρει μείωση του κόστους με το οποίο επιβαρύνονται.

Ωστόσο, απέφυγε να ικανοποιήσει οποιοδήποτε αίτημα παροχής πληροφοριών που του υπέβαλαν οι εκπρόσωποι όλων ανεξαιρέτως των παρατάξεων λέγοντας ότι «η δημοπρασία είναι σε εξέλιξη και ότι η σύμβαση θα αποκαλυφθεί ένα μήνα πριν την οριστική υπογραφή της, λόγω του υποχρεωτικού προσυμβατικού ελέγχου που θα υποβληθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: