Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Παραίτηση Χειβιδόπουλου …ζήτησε ο Νίκος Γόντικας

Γόντικας: να παραιτηθεί ο Χειβιδόπουλος
για λόγους πολιτικής ευθυξίας και εντιμότητας
Ο Νίκος Γόντικας, Περφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου και επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», με δηλώσεις του ζήτησε την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσου Χειβιδόπουλου, για λόγους πολιτικής ευθυξίας και εντιμότητας.
Οι δηλώσεις του Νίκου Γόντικα, έγιναν σε δημοσιογράφο του Περιφερειακού καναλιού Super, με αφορμή ερωτήματα που του τέθηκαν για τα μεγάλα θέματα της διαχείρισης των σκουπιδιών και της πιθανότητας ιδιωτικοποίησης των νερών του Αναβάλου.
Σύμφωνα με τον κ. Γόντικα θα επιχειρηθεί παράκαμψη της συνταγματικής προστασίας του χαρακτηρισμού των υδάτινων πόρων ως Δημόσιου αγαθού, με την χρησιμοποίηση της διαδικασίας των ΣΔΙΤ, που επιδιώκουν να την εφαρμόσουν  και στην διαχείριση των νερών του Αναβάλου. «Είναι μια λύση εξωφρενική», υποστηρίζει ο Νίκος Γόντικας, «γιατί, μόνο οι λίγοι θα κερδίζουν, ενώ χαμένοι είναι το κράτος και ο λαός».
Ο κ. Τατούλης υπέγραψε «Μνημόνιο με την ΕΥΔΑΠ, για την διαχείριση των υδάτινων πόρων της Περιφέρειας» αποκαλύπτει ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και τονίζει ότι «αν και ο Περιφερειάρχης γνώριζε πως θα ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ, η υπογραφή του Μνημονίου, ποτέ δεν πέρασε από το Περιφερειακό Συμβούλιο».
Μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου των ΣΔΙΤ, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποφάσισε να γίνει η ανάθεση της μελέτης, για των ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων στην περιοχή του Ανάβαλου. Όπως εξήγησε, η διαδικασία των ΣΔΙΤ εφαρμόζεται στην κατασκευή δρόμων στην περιφέρεια και αναμένεται να γίνει και η ανάθεση της διαχείρισης των σκουπιδιών με τον ίδιο τρόπο.
Ο Νίκος Γόντικας υπενθύμισε την δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσου Χειβιδόπουλου ότι «θα παραιτηθεί αν γίνει ιδιωτικοποίηση του νερού» και ζήτησε να τηρήσει την υπόσχεση του στους αγρότες, όπου δήλωσε πως «αν γίνει η ιδιωτικοποίηση του νερού θα παραδώσει την θέση του. Αν δεν το κάνει, αυτό θα σημαίνει πως υποστηρίζει την ιδιωτικοποίηση του νερού», επέμεινε.
Ακόμα ανέφερε πως «οι αγρότες δεν θα μπορούν, ακόμα περισσότερο, να αντλήσουν νερά από τις γεωτρήσεις που ήδη φτάνουν σε 300 και 400 μέτρα βάθος», ενώ σημείωσε πως «ακόμα και τώρα δίνουν υπέρογκα ποσά για την άντληση των αναγκαίων ποσοτήτων νερού για άρδευση και προστασία των καλλιεργειών και του φυτικού κεφαλαίου». Γι’ αυτό, κατέληξε, «τους καλεί να ξεσηκωθούν κατά της ιδιωτικοποίησης των υδάτινων πόρων για να μην διψάσει και άλλο η γη τους και για να φτάσει το νερό στις Μυκήνες, στο Μπόρτσα και τα γύρω χωριά καθώς κινδυνεύουν να καταστραφούν τα δέντρα τους».

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μη ιδρώσει το αυτί του!

Ανώνυμος είπε...

Ασε μας ρε γοντικα μας δουλευεις? οτι θελει μπορει να λεει αλλα να ειναι υπαλληλος της περιφερειας και μαζι αντιπεριφερειαρχης αυτο δε σε πειραζει? αυτο κι αν ειναι τωρα ολα τα αλλα ας τα κρινει ο λαος