Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΡΙΠΟΛΗ: Τα ταξί κάνουν εκπτώσεις στις χρεώσεις

Στην πρωτεύουσα της Πελοποννήσου υπάρχουν δύο Συνεταιρισμοί Ταξί που, λόγω της κρίσης αντιπαλεύουν για την εξασφάλιση του μεγαλύτερου μεριδίου στις μεταφορές πελατών.

Ο συνεταιρισμός «Άγιος Χριστόφορος»,
προχώρησε σε μια καινοτομία που όπως ελπίζει η διοίκησή του θα του επιτρέψει να διατηρήσει το περσινό ύψος μεταφορικού έργου.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Γιώργος Γιαλής, πρόεδρος του συνεταιρισμού των ραδιοταξί Τρίπολης «Αγ. Χριστόφορος», παραχώρησε συνέντευξη όπου μίλησε για την οικονομική κρίση και την επίδρασή της στο επάγγελμα των ταξτζίδων και για τις προσφορές που έχουν αποφασίσει για να μπορέσουν να συνεισφέρουν στην δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συμπολίτες τους.

Η καινοτόμος ιδέα έγκειται στην προσφορά εκπτωτικών
κουπονιών που καθιστούν το κόστος μεταφοράς πολύ πιο οικονομικό.



Γιώργος Γιαλής:
Πρόεδρος Ταξί Τρίπολης
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γιαλής είπε: «Αντιλαμβανόμενοι την οικονομική κρίση και ανταποκρινόμενοι σε ένα αίτημα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για μια μείωση τιμών στους φοιτητές, αποφασίσαμε σαν συνεταιρισμός να κάνουμε μια μείωση αξίας ενός ευρώ σε όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας.
Εκδώσαμε λοιπόν εκπτωτικά κουπόνια αξίας ενός ευρώ, μειώνοντας έτσι την ραδιοκλήση από τα πέντε στα τέσσερα ευρώ. Δηλαδή, καλώντας κάποιος ένα ταξί μέλος του συνεταιρισμού μας, αντί να χρεώνεται με πέντε ευρώ όπως παλιά πλέον με το εκπτωτικό κουπόνι θα χρεώνεται με τέσσερα ευρώ.
Θέλω επίσης να αναφερθώ ειδικότερα στους φοιτητές και να υπενθυμίσω πως και φέτος θα λειτουργήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μια προσφορά που έχουμε για τους φοιτητές. Πιο συγκεκριμένα κληρώνουμε κάθε εβδομάδα ένα μπουκάλι σε γνωστό κλάμπ της πόλης μας. Αυτό έχει ήδη λειτουργήσει δυο χρόνια και ήδη πάει πολύ καλά. Οι φοιτητές το μόνο που πρέπει να κάνουν, είναι όταν θα πάρουν στον συνεταιρισμό μας για ταξί να αναφέρουν το όνομα τους για να μπουν στην λίστα από την οποία κάθε Παρασκευή κληρώνεται ένας τυχερός, τον οποίο ειδοποιώ εγώ προσωπικά. Τέλος να σας πω πως όλα τα ταξί του συνεταιρισμού μας έχουν προμηθευτεί την κάρτα και ο καθένας μπορεί να τις προμηθευτεί από τους οδηγούς».
Τέλος ο κ. Γιαλής αναφέρθηκε στο θέμα που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με τις κάρτες που θα έχουν κάποια ταξί προκειμένου σε περιπτώσεις ανάγκης να μπορούν να μετακινούνται πάνω στους πεζοδρόμους. Ο κ. Γιαλής είχε επαφή με τον Δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Σμυρνιώτη, από τον οποίο ζήτησε να αυξηθεί αυτός ο αριθμός των καρτών που θα δοθούν στα ταξί, προκειμένου να μπορούν και οι οδηγοί ταξί να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: