Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών και το Εθνικό Μέτωπο τίμησαν τους νεκρούς πατριώτες του Αχλαδοκάμπου

Ο Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου Αργολίδας
Ι. Γιαννόπουλος την ώρα της κατάθεσης
Στις 18 Σεπτεμβρίου 1944, δυνάμεις του ΕΛΑΣ που προωθούντο προς την Αθήνα, έζωσαν το χωριό του Αχλαδοκάμπου, στα σύνορα Αργολίδας - Αρκαδίας. Ήταν μια ισχυρή δύναμη, η 6η Μεραρχία του ΕΛΑΣ, που ήθελε να πατήσει έναν από τους τελευταίους θύλακες πατριωτών, στον καθημαγμένο και ματωμένο από το λεπίδι των συμμοριτών Μωριά.
Μετά από σκληρή μάχη, οι πολλαπλά υπέρτεροι σε αριθμό και δύναμη πυρός επιτιθέμενοι πάτησαν το χωριό και επιδόθηκαν σε σφαγή, που άφησε πίσω της 65 νεκρούς.
Αυτή τη ματωμένη επέτειο και τη μνήμη των αθώων Αχλαδοκαμπιτών πατριωτών τίμησε, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, μόνο το Εθνικό Μέτωπο Αργολίδας, στο Μνημόσυνο που τέλεσε η επιτροπή συγγενών των θυμάτων στο χωριό την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013.
Στο μνημείο των αδικοσκοτωμένων κατέθεσαν στεφάνι
ο Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών Δημ. Καμπόσος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αχλαδοκάμπου Ηλ. Σκούμπης, ο Γραμματέας Αργολίδας του Εθνικού Μετώπου Ι. Γιαννόπουλος και ο 85χρονος διασωθείς μαχητής του Αχλαδοκάμπου Ν. Κωστάκης. Ο τελευταίος, περιέγραψε στη συνέχεια τα τραγικά γεγονότα, που έζησε πολεμώντας, 16χρονο παιδί τότε.
Αφού τελείωσε η κατάθεση στεφάνων εμφανίσθηκε στο μπουφέ του Μνημοσύνου, για να κάνει δημόσιες σχέσεις(;) και ο υφυπουργός Αθλητισμού Ι. Ανδριανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: