Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ερμιόνη: Με επιτυχία διεξάγεται, η 3η Γιορτή Ροδιού

Το μοναδικό ρόδι  Ερμιόνης, έχει από χθες την τιμητική του, καθώς άρχισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις, με αρωγό τον Δήμο Ερμιονίδας, που αποσκοπούν στην προβολή  και την προώθηση, αυτού του εκλεκτού τοπικού προϊόντος, στις αγορές.
Η 3Η γιορτή ροδιού, αναμένεται να διεξαχθεί με μεγάλη επιτυχία, αυτό το Σαββατοκύριακο, δεδομένου ότι,  υπάρχει η εκτίμηση από τους διοργανωτές και τους συντελεστές της διοργάνωσης, ότι η συμμετοχή του κόσμου στα πολιτιστικά δρώμενα της εκδήλωσης, θα είναι  «κατά κόρον», αυξημένη συγκριτικά με πέρυσι.
Το πρόγραμμα της 3η γιορτής ροδιού, έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Οκτωβρίου
(16:00) Ποδηλάτες θα ξεκινήσουν, από το λιμάνι της Ερμιόνης, περνώντας μέσα από τον κάμπο,  με τα κατακόκκινα ρόδια, φτάνοντας στο φαράγγι του Καταφυκιού.
(20:00) Τα παιδιά θα ξεκινήσουν από το λιμάνι της Ερμιόνης, ντυμένα αγρότες, πάνω σε στολισμένη άμαξα, προσφέροντας ρόδια, στον συγκεντρωμένο κόσμο. Στα «Μαντράκια», θα παίξουν ντόπιοι ταλαντούχοι μουσικοί καλλιτέχνες, επιφυλάσσοντας μια μαγική βραδιά στους επισκέπτες.
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Οκτωβρίου
(11:00) Οι παραγωγοί ροδιού, θα προσφέρουν στο λιμάνι της Ερμιόνης, ρόδια και τον πολύτιμο χυμό τους, στους παρευρισκόμενους των εορταστικών εκδηλώσεων, ενώ ο γνωστός Σεφ Θοδωρής Αγγελασόπουλος, θα παρουσιάσει πρωτότυπα  πιάτα, με βάση το ρόδι.
Το «πέσιμο της αυλαίας» της 3ης γιορτής ροδιού, θα σηματοδοτήσουν με την έναρξή τους, οι παραδοσιακοί χοροί, με την συμμετοχή της χορευτικής ομάδας ,του Δήμου Ερμιονίδας και την  προσθήκη της μουσικής μπάντας του ΚΕΘΕΑ -Στροφή, που με την παρουσία της δίνει μια ιδιαίτερη σημασία, σε αυτές τις πολιτιστικές δράσεις .

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: