Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

«Μπαλώνουν» τα παλιά τους παπούτσια οι Τριπολίτες

Στροφή στις μεταποιήσεις έχει κάνει πολύς κόσμος και ειδικότερα στις μεταποιήσεις υποδημάτων.
Όπως δήλωσε στην κάμερα του kalimera-arkadia.gr ο επιδιορθωτής υποδημάτων Γιώργος Καχριμάνης, (διατηρεί κατάστημα στην Τρίπολη), καθημερινά μπαίνουν 150 οικογένειες για το σκοπό αυτό!
Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις υποδημάτων, ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, με αποτέλεσμα πολλοί να βγάζουν τα παλιότερα παπούτσια από τα πατάρια τους και να τα επιδιορθώνουν ώστε να τα χρησιμοποιήσουν.
Συχνό φαινόμενο είναι οι μεταποιήσεις των μυτερών παπουτσιών για τις γυναίκες, παπούτσια δηλαδή που ήταν κάποτε στη μόδα και πολλές επιλέγουν να τα ξαναχρησιμοποιήσουν, αφού τους αλλάξουν λίγο την όψη.
Επίσης ο κόσμος δεν φροντίζει το καινούριο παπούτσι πριν το φορέσει όπως έκανε κάποτε, αλλά εφόσον χαλάσει κάνει τις απολύτως απαραίτητες εργασίες και μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη πολλοί φέρνουν και παπούτσια που δεν αξίζει να τα φτιάξουν γιατί η τιμή της επιδιόρθωσης φτάνει πολύ κοντά στην τιμή ενός καινούριου παπουτσιού.
Παρ’ όλ' αυτά ακόμα και τα 3 ή 5 ευρώ που είναι η διαφορά πολλοί δεν έχουν να διαθέσουν! Με αυτή την κατάσταση βέβαια δεν σημαίνει ότι έχει αυξηθεί ο τζίρος των επιχειρηματιών που κάνουν αυτή τη δουλειά, καθώς οι πελάτες πάνε για ψιλοδουλειές, φέρνουν πολλά περισσότερα παπούτσια από ότι στο παρελθόν και περιορίζονται σε μικρές εργασίες και όχι δαπανηρές, που σημαίνει για τους καταστηματάρχες περισσότερη δουλειά με λιγότερα χρήματα!
ΠΗΓΗ: Καλημέρα Αρκαδία

Δεν υπάρχουν σχόλια: